Ez az eddigi legolcsóbb mobil, amin KitKat fut!

0

Sok komoly mobil sohasem fog Android 4.4-es szoftver kapni, pedig a KitKat nem igényel túlságosan komoly erőforrásokat. Meg fogsz lepődni, hogy milyen gyenge hardveren is elfut!

Nemrég még a Motorola Moto E volt a legolcsóbb KitKat-es mobil, de most egy indiai gyártó vette át a vezetést egy fele annyiba kerülő készülékkel! A Celkon Campus A35K-ért mindössze 50 dollárnak megfelelő összeget kérnek, ami átszámolva 11 ezer Ft. Persze ezen az áron nem várhatunk még középszerű hardvert sem, de azért az ilyen mobilokra is nagy igény van.

Celkon-Campus-A35K-1

A Celkon Campus A35K egy 3.5 colos 800×480 pixeles kijelzővel jön, persze az IPS panelt elfelejthetjük. A processzor egy egyszerű egymagos 1GHz-es darab, amihez mindössze 256MB RAM társul. A belső tárhely sem sokkal több, hiszen csak 512MB-ot kapunk, ami nagyjából semmire sem elég, de legalább van MicroSD bővítési lehetőség 32GB-ig.

celkon-campus-a35k-2

Két kamera is van, amikből a hátlapi egy 3.2 megapixeles darab LED villanóval, az előlapi pedig VGA felbontású. A mobil egyébként 3G-s, és egy 1200mAh-s akkumulátor van benne, ami azért valószínűleg elég ehhez a gyenge hardverhez.

Gizchina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid