Ez fut majd a Huawei telefonokon Google Térkép helyett

0

Az USA elég komoly csapást vitt be a Huaweinek azzal, hogy megtiltotta az amerikai vállalatoknak, hogy a kínai gyártóval üzleteljenek. A leginkább látványos következménye a tiltásnak az, hogy nem futhatnak a Google szolgáltatásai a Huawei készülékeken, így a gyártó kénytelen pótolni azokat. Most kiderült, hogy mit találtak a Google Térkép helyére.

A megállapodás állítólag már korábban megszületett, de csak most jelentették be, hogy a Huawei a TomTom navigációs szolgáltatását használja majd a jövőben érkező készülékein. A TomTom egy holland vállalat, így nem vonatkozik rá az USA tiltása. A céget egyébként 1991-ben alapították, és a legtöbbeknek valósznűleg az autós navigációs rendszerekről ismerős, de van androidos alkalmazásuk is, ami 10 millió fölötti letöltésszámmal bír a Play Áruházban.

Navigációs appot persze nem nehéz letölteni, ha van egy jó alkalmazásbolt, és szerencsére ebben sincs hiány a Huawei telefonjain, az AppGallery tölti be ezt a szerepet a Play Áruház helyett.

Az első készülékek, amelyekre már vonatkozik majd a TomTommal kötött megállapodás, a Huawei P40 mobilok lehetnek. Ezek márciusban mutatkoznak be, és az eddigi hírek szerint késés nélkül meg fognak jelenni egész Európában. Az viszont még nem biztos, hogy konkrétan a TomTom alkalmazás kerül majd a telefonokra, az is lehetséges, hogy a gyártó egy saját navigációs appot fejleszt, ami a TomTom rendszerére épül.

Forrás: Reuters

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid