Ez most a 10 legerősebb csúcsmobil

19

Véget ért 2015 első negyedéve, és az AnTuTu kiadta legfrissebb toplistáját, ami a csúcsmobilokat rangsorolja teljesítmény szempontjából. Nézzük, hogy melyek a legerősebb készülékek jelenleg!

Az első diagramon az AnTuTu tesztjén szerzett összpontszámok láthatók, ami egy komplex adat, hiszen több dolgot is figyelembe vesz. Az nem túlságosan meglepő, hogy a Galaxy S6 modellek vezetik a listát, de ezt hatalmas fölénnyel teszik. A két csúcsmobilt a Samsung saját processzora, az Exynos 7420 hajtja, ami egy 8 magos, 64 bites chip, és mint ahogy a példa is mutatja, nem igazán van jelenleg vetélytársa.

AnTuTus-Q1-2015-global-performance-report

Harmadik helyen áll a Snapdragon 810-zel szerelt HTC One M9, majd utána főleg tavalyi csúcsmobilok sorakoznak. Érdekesség, hogy a Meizu MX4-ben lévő MediaTek MT6595-ös egység még mindig nagyon jónak számít, és ezzel elég komoly mobilokat utasít maga mögé.

A következő diagram már a különböző mobilos chipsetek grafikus teljesítményét veti össze, és a Samsung fölénye itt is megmutatkozik. Az Exynos 7420-ban egy Mali-T760 GPU teljesít szolgálatot, ami simán vezeti a listát. A második helyen az Adreno 430-as GPU-val szerelt Snapdragon 810 áll, utána pedig a Snapdragon 805 (Adreno 420) és 801 (Adreno 330) következnek.

AnTuTus-Q1-2015-global-performance-report-1

Az ötödik helyen a MediaTek tavalyi egysége, az MT6595 áll, ami a PowerVR G6200-as GPU-val még egész jól teljesít grafikai szempontból is.

Jól látszik tehát, hogy a Samsung nem véletlenül hanyagolta a Snapdragon 810-et, hiszen a saját fejlesztésű processzoruk megeszi reggelire a Qualcomm csúcshardverét, ráadásul kevésbé is melegszik. A MediaTek szintén egyre jobban szerepel, azaz egy elég komoly, többszereplős versenyre számíthatunk a közeljövőben, ami nekünk, fogyasztóknak csak jó lehet.

AnTuTu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid