Ez volt a 10 legnépszerűbb okostelefon 2022-ben

0

Kijött a Counterpoint Research legfrissebb kutatása, amelyből választ kaphatunk arra, hogy mely mobilokat vásárolták a legtöbben a tavalyi év során. Sajnos a lista elég egyoldalú, főként iPhone-ok vannak rajta, de azért az is kiderült, hogy melyik volt a legnépszerűbb Android készülék.

Akárhogy is nézzük, taroltak az iPhone-ok 2022-ben. Az év első kétharmadában a 13 és a 13 Pro Max fogyott a legjobban, ezek összesítésben is megszerezték az első két helyet, az év utolsó harmadában pedig az iPhone 14 Pro Max-ot vették a legtöbben, és ez éves szinten a harmadik lett.

A negyedik helyre a Samsung Galaxy A13 került, ami egyúttal a legtöbbet eladott Android rendszerű telefon is volt tavaly.

A sor további iPhone-okkal folytatódik, majd a 10. helyre még felfért egy másik Samsung mobil, a Galaxy A03 is. Kicsit szomorú, hogy a felsőbb kategóriákból nem került fel egyetlen androidos telefon sem a listára, bár nyilván ebben az is közrejátszik, hogy nagy a választék, így megoszlanak az eladások számos gyártó számos modellje között.

Forrás: Counterpoint, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid