Ezek az alkalmazások merítik a legjobban a mobilod

0

Elképesztően hatalmas kínálat van alkalmazásokból Android operációs rendszeren, ezekkel a hasznos  programokkal szinte bármit meg lehet oldani. Habár a választék óriási, a legtöbben ugyanazokat a népszerű applikációkat töltik le. Ezek közül néhány komolyan megterheli a készülék belsejében lévő akkumulátort, illetve annak hardverét, így aztán nem hátrányos tisztában lenni azzal, hogy egészen pontosan melyek ezek az appok.

Nagy szerencsénkre nem kell vakon tapogatnunk, egy kutatással foglalkozó cég, a pCloud összegyűjtötte azokat az Android operációs rendszeren futó, a Google Play Áruházból letölthető népszerű alkalmazásokat, amelyek a leginkább merítik az okostelefon akkumulátorát. Az alábbi appokról van szó:

  • Fitbit
  • Uber
  • Skype
  • Facebook
  • Airbnb
  • Instagram
  • Tinder
  • Bumble
  • Snapchat
  • WhatsApp

Valószínűleg ezeket az alkalmazásokat te is nagyon jól ismered, egy részüket vélhetően használod is. Amennyiben mégsem lenne így, ám ennek ellenére ott vannak a mobilodon, érdemes elgondolkodni az eltávolításukon, mivel ezek szinte mindegyike fut a háttérben is, feleslegesen terhelve az akkumulátort.

A pCloud csapata három fő szempont szerint vizsgálta, hogy melyek a legerőforrásigényesebb alkalmazások. Figyelték, hogy egy alkalmazás mennyi mindent vesz igénybe működés közben – gondoljatok itt a helymeghatározásra vagy a kamerákra – aztán monitorozták azok energiafogyasztást, de még azt is megnézték, hogy a vizsgált appok felajánlják-e a sötét módot vagy sem. Ezeknek a tényezőknek az elemzésével képesek voltak meghatározni, hogy a 100 legnépszerűbb applikáció közül melyek veszik leginkább igénybe az okostelefont, ezeket pedig a végén “telefongyilkos” appoknak nevezték.

A legtöbb erőforrást zabáló alkalmazások a Fitbit és a Verizon, ezek használják a legtöbb hardveres és egyéb lehetőséget, természetesen mindketten futnak a háttérben, így aztán nem is csoda a győzelem. Szerencsére nálunk nem igazán elterjedtek, ezek az appok elsősorban az amerikai felhasználók telefonjait gyötrik.

Természetesen a telefongyilkos alkalmazások között az élen vannak a különböző közösségi média appok. Ezek az elérhető erőforrások közül nagyjából 11-et használnak sszinte folyamatosan, helymeghatározás, Wi-Fi, mikrofon stb. Szintén ott futnak a háttérben és nagy valószínűséggel ezeket már te is használod: Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram és a többiek. Mivel jobban igénybe veszik a mobil hardverét, cseppet sem meglepő módon az akkumulátort is sokkal inkább merítik.

Az online társkereső alkalmazások is habzsolják az energiát, a “telefongyilkos” appok 15 százaléka ebbe a kategóriába esik. A Grinder, a Tinder, illetve a Bumble majdnem egy tucatnyi erőforrást használnak, futnak a háttérben, és még csak sötét módot sem ajánlanak fel, pedig ez az AMOLED kijelzőkön tudna valamelyest kedvezni az üzemidőnek. Az utazással kapcsolatos applikációk is ott vannak a listán, az Uber vagy a Lyft is jócskán meríti a telefont és pörgeti annak hardverét.

A telefon gyötrő alkalmazások eltávolításán kívül még azt meg lehet tenni, hogy kikapcsoljuk egyes appok háttéraktivitását, vagy letiltjuk azok hozzáférését a különböző erőforrásokhoz, mint például a helymeghatározás. Te melyik “telefongyilkos” appot használod a legtöbbet?

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid