Kiderült, mely mobiloknak van a legjobb szelfikamerája

0

A DxOMark egy régi adósságát rótta most le, és elkezdte végre az okostelefonok előlapi kamerájának képességeit is górcső alá venni. Már sikerült is összeállítani egy rövidebb listát az eddigi legjobb szelfitelefonokról, a teszteléshez több, mint 1500 fényképet, valamint két órányi videót használtak fel minden egyes próbára tett készülék esetében.

A két legjobb helyezést a Google Pixel 3, valamint a Samsung Galaxy Note 9 kapta, ám szorosan a nyomukban liheg a Xiaomi Mi MIX 3. A negyedik helyet viszont már egy almás telefon harcolta ki magának, egészen pontosan az Apple iPhone XS Max.

Különös módon a Samsung Galaxy S9+ sokkal rosszabb pontszámot kapott, mint a Galaxy Note 9, annak ellenére, hogy teljesen azonos hardverrel rendelkeznek. Forrásunk úgy véli, valószínűleg egy fontos kamerafrissítés megérkezése előtt történt a tesztelés, ez szolgáltathat magyarázattal a kiugró különbségekre.

A DxOMark gyűjtése szerint a Google Pixel 3 készíti a legjobb önarcképeket, remekül kihangsúlyozza a részleteket és a textúrákat, még akkor is, ha ez némi zajosodással jár. Ezzel szemben a Galaxy Note 9 egy jóval tisztább látványt biztosít kevesebb zajjal, ám egyben csökkentett részletességgel. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a koreai csúcsmobil készíti a legjobb előlapi videókat, melyeket kiváló színek, stabilizáció, és minden körülmények között jól működő arc exponálás jellemez. A Xiaomi Mi MIX 3 pedig az innovatív önarcképek miatt részesült elismerésben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid