Ezek voltak a legnépszerűbb telefongyártók 2020-ban Európában

0

Kijött a Counterpoint kutatóintézet friss jelentése, amely a teljes 2020-as év mobilpiacára vonatkozik globálisan, illetve egy-egy régióra lebontva. Nézzük meg röviden, hogy hogyan teljesítettek az egyes gyártók!

Bár 2020 végére jelentősen bezuhant a Huawei részesedése, azért az egész évet vizsgálva még csak kisebb visszaesés volt tapasztalható. Európában a negyedik helyre csúszott vissza a vállalat 13%-os részesedéssel, amiben egyébként még a Honor számai is benne vannak.

Európában továbbra is magasan vezet a Samsung, majdnem minden harmadik vásárló az ő készüléküket választotta 2020-ban, utánuk pedig az Apple következik. A Xiaomi a harmadik helyre ugrott, az Oppo pedig az ötödik lett.

A globális piacon is a Samsung az első, az Apple pedig a második, de egyik gyártó sem volt annyira erős világszinten, mint Európában. A Huawei a harmadik lett, utánuk pedig a Xiaomi, az Oppo és a Vivo következik (az utóbbi kettő holtversenyben).

Érdekességképpen még megmutatjuk az ázsiai, valamint az észak-amerikai sorrendet is. Tőlünk keletebbre még megtartotta a vezető szerepét a Huawei, és nagyon erős volt a Vivo, a Xiaomi, illetve az Oppo is.

Észak-Amerikában pedig az Apple magasan vezeti a piacot 50%-os részesedéssel, utánuk pedig a Samsung, az LG, a Motorola és az Alcatel következik.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid