Ezeket a funkciókat kapja a Samsung Smart Glow

0

A Samsung legújabb fejlesztése a Smart Glow, ami első ránézésre csak a hátlapi kamera keretébe épített értesítési LED-nek tűnhet, de ha hihetünk a pletykáknak, ennél bizony sokkal többről van szó. Nézzük mit tud a Samsung Smart Glow!

A technológia meglepő módon nem egy csúcsmobilban, hanem az idei Galaxy J2-ben debütálhat. Elsőként három funkcióval fog rendelkezni a Smart Glow: Priority alerts (kiemelt riasztások), Usage alerts (használati riasztások) és Selfie assist (szelfi segéd).

smart glow 2

A Priority alerts gyakorlatilag egy, az edge mobilokban (S6 edge, S7 edge stb) már megtalálható funkció adaptációja. Segítségével kedvenc ismerőseinkhez rendelhetünk hozzá színeket, így például ha a Smart Glow pirosan világít, már előre tudni fogjuk, hogy kitől kapunk egy hívást, üzenetet vagy éppen e-mailt. Ezzel viszont az a probléma, hogy az edge kijelzőkkel ellentétben a Smart Glow értesítése csak akkor lesz látható, ha mobilunkat kijelzővel lefelé tesszük le asztalunkra, ami lássuk be nem túl előnyös.

Egyelőre a Usage alert sem tűnik túlzottan hasznosnak, ő akkor villan fel, ha merülőben van mobilunk, esetleg töltőhöz csatlakoztatjuk azt. Ebben a szituációban azonban nagyobb valószínűséggel a képernyőt fogjuk nézni, nem a mobilunk hátulját, hogy megtudjuk hány százalékunk maradt még az aksiban, illetve mikor fog majd feltölteni.

A Selfie assist nevű funkció viszont egész izgalmasan hangzik. Ő akkor jöhet jól, ha szelfizésre a hátlapi kamerát akarjuk használni, ilyenkor viszont nem tudjuk biztosan, hogy látszódunk-e a képen. A Smart Glow segítségével viszont biztosra mehetünk, ugyanis kék színnel fogja jelezni, ha a kamera arcfelismerő szoftvere találatot mutat. Ezután pedig 2 másodpercen belül automatikusan elkészül a képünk.

smart glow

A Smart Glow tehát debütálásakor (mindössze) ennyire lesz képes a hírek szerint, azonban ez a későbbiekben változni fog. A Usage alert funkció ki fog bővülni tárhellyel, memóriával és adathasználattal kapcsolatos információkkal is. A Selfie assist segíteni fog fotóinkon közepére bepozicionálni minket úgy, hogy a Smart Glow-nak csak egyes részei fognak felvillanni.

Ezenkívül még érkezik majd időjárás és egészség funkció is. A telefonunk megrázását követően például az aktuális időjárásnak megfelelően fog felgyulladni Smart Glow (sárga=napsütés, kék=eső stb). Tudni vélt, hogy a későbbiekben a Samsung a hátlapi kamerát fogja pulzusmérésre használni, így adja magát, hogy az eredmény függvényében valamilyen hasznos információval lásson el minket a Smart Glow.

Egyelőre tehát ezek a pletykák keringenek a Samsung új technológiájának képességeivel kapcsolatban. Természetesen a Smart Glow csak ideiglenesen lesz a Galaxy J2 (2016) exkluzív funkciója, a későbbiekben több mobil is megkapja majd a világító kameragyűrűt. Minden bizonnyal ezek közé fog tartozni a Samsung Galaxy S8, valamint a Tizent futtató Z2.

SamMobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid