Ezekkel az újításokkal jön a MIUI 11

0

Korábban már mutattunk egy listát arról, hogy milyen újdonságokon dolgoznak a Xiaomi szoftvermérnökei, most viszont maga a MIUI-ért felelős termékigazgató és dizájn részleg vezetője foglalták össze, hogy mik lesznek a MIUI 11 fő újításai. Nézzük, melyek ezek!

Megújult ikonok és animációk

A Xiaomi szeretné teljes mértékben átszabni a rendszerikonokat, amelyek a MIUI 6 óta viszonylag keveset változtak. Fontos újítás, hogy az ikonok alakja teljes mértékben testreszabható lesz, mint a gyári Android adaptív ikonjai, és a jelenlegi verziónál modernebb, minimalistább dizájnt kapunk. Az ikonok mellett rendszerszinten megújítaná a Xiaomi a vizuális élményt, többek között folytonosabb, természetesebb animációkkal.

Monokróm ultra energiatakarékos mód

Ez a remek opció is a MIUI 11-ben debütál majd a gyártó tervei szerint. A segítségével szinte minden funkció kikapcsol, csak az alap dolgok lesznek használhatóak (hívások, SMS-ek, stb.), és a felület fekete-fehérre vált, így a fogyasztás teljesen minimálisra csökken. Több gyártó is kínál hasonló lehetőséget, amit nagyon alacsony akkuszázaléknál érdemes bekapcsolni, így még jó ideig használható marad a telefonunk. A Xiaomi viszont annyival még kibővítené ezt, hogy mi tudjuk majd beállítani, hogy melyik app legyen elérhető az ultra energiatakarékos módban.

Státuszbár optimalizálás

A notch-os kijelzők rendesen felborították a telefonok felső sávját, és sajnos a Xiaomi sem volt túlzottan naprakész ezen a téren. Éppen ezért a MIUI 11-ben átszabják majd ezt, változhat az egyes ikonok megjelenése és az óra pozíciója is, továbbá lehetséges, hogy egy fekete sávval el tudjuk majd rejteni a szenzorszigetet.

Képernyőmentés fejlesztések

Az új MIUI-ban lesz olyan lehetőség, hogy egy screenshot megosztása után a kép automatikusan törlődjön. Továbbá a képernyőmentések szerkesztésénél is megjelenhetnek új opciók.

Javulnak az értesítések

Továbbfejlesztik az értesítésekkel kapcsolatos interakciókat, és az egy alkalmazástól származó notifikációk összevonását. Továbbá a felhasználóknak lesz lehetősége az állandó, gyakran ismétlődő értesítések menedzselésére, és fejlesztenek majd a szundizás funkción is.

Rendszerszintű sötét téma

Ez talán az egyik legjobban várt újítás, amit végre a Xiaomi tulajok is megkaphatnak a MIUI 11-gyel. Néhány felhasználónál egyébként már a MIUI 10 bétában is elérhető a funkció, de még folyik a fejlesztése. A sötét téma bekapcsolásával nem csak a felület és a rendszeralkalmazások háttere vált majd sötétre, hanem a külső alkalmazásoké is, de ennek a megvalósításán még dolgoznak. Érdekesség, hogy a Google az Android Q-tól tervezi ezt bevezetni, de a Xiaomi ettől függetlenül minden MIUI 11 kiadásba be szeretné építeni, azokba is, amelyek még Android 9-re épülnek.

 

Fontos megjegyezni, hogy még javában fejlesztik a MIUI 11-et, így elég sokat kell várni a végleges verzióra, csak valamikor az év második felében érkezik majd meg. Éppen ezért most még nem lehet tudni az összes újítást, a következő hónapokban sok egyéb fejlesztésre derülhet fény az új MIUI-val kapcsolatban.

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid