Ezeknek a népszerű Samsung Galaxy mobiloknak ért véget a támogatása

0

A Samsung mostanában kifejezetten hosszú támogatási időt biztosít a készülékeire, és nem csak a csúcsmodellekre, hanem a középkategóriás és a belépőszintű eszközökre is. Egyszer azonban mindennek vége szakad, és most néhány korábbi népszerű telefon és táblagép frissítése fejeződött be végleg.

A Sammobile és a GalaxyClub is beszámolt róla, hogy több Samsung készülék is lekerült arról a hivatalos listáról, amelyen a rendszeres biztonsági javításokat kapó modellek szerepelnek. A telefonok közül a Galaxy A10, a Galaxy A20 és a Galaxy A40 jutottak erre a sorsra, mindegyikük 2019 első felében jelent meg, vagyis 4 év után ért teljesen véget a támogatásuk. Ez azt jelenti, hogy semmilyen további frissítés nem várható rájuk, biztonsági foltok sem, vagyis a tulajoknak lassan érdemes elgondolkozni a cserén.

A Galaxy A10 és a Galaxy A40 még megkapta a 2023 márciusában kiadott biztonsági csomagot, a Galaxy A20 esetében viszont úgy tűnik, hogy a tavaly decemberi patch volt az utolsó.

Az említett telefonok mellett a Samsung három Galaxy táblagépet is eltávolított a támogatott eszközök hivatalos listájáról. Ezek a Galaxy Tab S5e (SM-T72x), a Galaxy Tab A 10.1 (SM-T51x), valamint a Galaxy Tab A 8.0 S Pen-nel ellátott változata (SM-P205x).

A telefonokhoz hasonlóan a támogatást elvesztett három Galaxy táblagép is 2019 első felében jelent meg. A Galaxy Tab S5e novemberben kapott utoljára biztonsági javítást, a Tab A10.1 pedig decemberben. Egyes piacokon az S Pennel ellátott Tab A egy újabb, 2023. januári biztonsági frissítésben részesült

A támogatás vége még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem biztonságos ezeket az eszközöket használni, de már mindenképpen elavultnak tekinthetők, és még ha megfelelően működnek is, a szoftverük már semmiképpen sem naprakész.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid