Ezért kér aggasztóan sok jogosultságot a Facebook Messenger!

0

Az androidos alkalmazások telepítése előtt jóvá kell hagynunk az app jogosultságait, azaz, hogy milyen adatokhoz, funkciókhoz férhet hozzá. Sajnos ezeket mindent el kell fogadnunk a használathoz, pedig egyes esetekben elég aggaszó a lista.

Így van ez a Facebook Messenger esetében is, ami rengeteg dologhoz igényel hozzáférést. Persze ezek nagyrészére könnyű magyarázatot találni. A kamrával fotókat készíthetünk, amiket utána elküldhetünk az ismerőseinknek, és a mikrofonra is szükség lehet a beszélgetések során. A számok hívása is logikus, mivel az appból is indíthatunk közvetlen telefonbeszélgetést, a GPS pedig a helyzetünk megismeréséhez és esetleges megosztásához szükséges. Emellett a telefonkönyvben is “turkálhat” a FB Messenger, mivel ezt kiegészíti a közösségi oldalon lévő ismerősökkel, és fordítva.

Facebook-1

Ez eddig mind oké, de miért kell a Messengernek engedély az SMS-ek olvasásához, fogadásához és küldéséhez? A Facebook hivatalos magyarázata szerint ha hozzáadjuk valódi telefonszámunkat a profilunkhoz, akkor az alkalmazás küld egy megerősítő SMS-t. Ezt az app automatikusan fogadja, és ki is olvassa belőle a visszaigazoló kódot, amivel sokkal egyszerűbbé válik az egész folyamat.

Ez mind ésszerűen hangzik, de azért így is rengeteg alkalmazás marad, amik elég aggasztó jogosultságokat kérnek, nélkülözni viszont nem tudjuk őket.

PhoneArena, Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid