Másfél hónapig volt egy Xperia Z2 a tenger mélyén, és túlélte!

3

A Sony az elsők között készített vízálló csúcsmobilokat, és ez eleinte még hatalmas újdonságnak számított. A legújabb Xperia Z2 modelljük IP58-as tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy akár 1.5 méteres vízben is kibír 30 percet a készülék. Persze ez az édesvízre vonatkozik.

Egy alkalommal azonban a svéd Alexander Maxén jetskizni indult, de a Sony Xperia Z2-es mobilját a jármű ülésén felejtette, amit így szinte azonnal levitt egy nagyobb hullám. Ha csak a színtiszta adatokat nézzük, akkor a készüléknek nem sok esélye lett volna, tekintve hogy 10 méter mély volt a tenger, ráadásul nem is sikerült felhozni a mobilt egy ideig. A következő kép közvetlenül az eset előtt készült a Z2-vel:

z2-viz-alatt-3

Alex először felhívta a telefonja számát, ami kicsörgött (ellenkező esetben a hangposta jelentkezett volna). Ez azt jelenti, hogy még a mélység ellenére is élt a készülék. Persze ami ez után következett az az igazi próbatétel, ugyanis csak 6 héttel később hozta fel egy búvár a Z2-t. Ennyi idő még édesvízben is rengeteg, de a tenger sós vize, és a 10 méteres mélység valóban végzetes szinte bármelyik mobilnak.

z2-viz-alatt

A felhozatal után a készülék nem sok életjelet adott, hiszen teljesen le volt merülve, de egy kis töltés azonnal felélesztette, és újra hibátlanul működött. Persze külső sérülések azért keletkeztek a Z2-n, az üveg hátlapot például rendesen kikezdte a sós víz, de úgy néz ki, hogy a belső alkatrészek megúszták a balesetet.

z2-viz-alatt-1 z2-viz-alatt-2

Az eset után Alex úgy döntött, hogy nem is javíttatja meg az Xperia Z2 külső sérüléseit, és így mindig emlékezni fog arra, hogy mit bírt ki a szeretett mobilja.

XperiaBlog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid