Ezért nem mutatja be az LG a hajlítható mobilját

0

Az eddigi rengeteg kiszivárgott információ alapján már jól tudjuk, hogy az LG a következő zászlóshajóit az idei MWC kiállításon fogja leleplezni. Ezúttal az LG G8 ThinQ, illetve a V50 ThinQ egyszerre érkeznek, holott ezelőtt teljesen más időpontban mutatták be őket. Más gyártók hajlítható okostelefonnal is készülnek, az LG viszont egyelőre nem, és ennek az okát is sikerült megtudni.

A legnagyobb kihívó az LG esetében mindig a Samsung volt, a nagyobbik dél-koreai gyártó köztudottan most készül leleplezni a napokban felsőkategóriás telefonjait, és ezek között ott lesz a régen várt hajlítható okosmobil is. Az LG mobilos részlegének frissen kinevezett vezetője, Kwon Bong-seok azonban nemrégiben rámutatott arra, hogy szerintük nincs kellően nagy érdeklődés a hajlítható okostelefonok iránt. A The Korea Times értesülései alapján a vállalat úgy határozott, hogy egy darabig nem indítja meg saját flexibilis készülékük gyártását, holott korábbi infók alapján okkal lehetett számítani ennek a masinának az érkezésére.

Ilyen lehet az LG G8 ThinQ

Alapvetően az LG munkatársai szerint nincs igazán valós vásárlói igény a hajlítható készülékek iránt, így nem óhajtanak saját alternatívát kínálni az olyan telefonok ellen, mint a Samsung Galaxy Fold, vagy a Xiaomi hamarosan érkező hajlítható mobilja. Ám ha a konkurensek termékei kedvező fogadtatást kapnak, a koreai gyártó kész a szükséges lépések megtételére, és saját bajnokukat is az arénába küldik. Más szavakkal, ha nagyon akarnák, jöhetne hajlítható mobil az LG G8 ThinQ és az LG V50 ThinQ társaságában, ám inkább a kivárás taktikáját választják egy lehetséges bukta helyett.

Egy korábbi koncepció az LG szabadalmai alapján

Érdekes módon az 5G technológiákkal kapcsolatban nem ennyire körültekintőek, hiszen az LG V50 ThinQ belsejében már ott lesz a szükséges modem az új hálózati szabvány használatához. A gyártó úgy gondolja, olyan 5G telefont képesek megjelentetni, ami a piac élére állhat. Hogy ebben mennyire van, avagy nincs igazuk, nem tudjuk meg egyhamar, de azért mi örültünk volna, ha láthatjuk az LG válaszát a Samsung, a Xiaomi és a többiek hajlítható okostelefonjára. Ti?

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid