3 bejegyzéstípus, amit büntetni fog a Facebook

7

A Facebook igyekszik egyre erőteljesebben fellépni a gyenge minőségű tartalmak ellen, ezért most bejelentették, hogy bizonyos típusú megosztásokat büntetéssel fognak sújtani. Mutatjuk mit kell kerülni a jövőben!

Sokan a felhasználók aktivitásával visszaélve próbálnak több embert elérni a Facebookon, ez azonban egyesekben visszatetszést kelthet, és a közösségi oldal sem támogatja az ilyesmit. Éppen ezért a jövőben kisebb elérést kapnak az olyan posztok, amelyek túlzott mértékben buzdítanak valamilyen interakcióra.

Három kategóriát emelt ki a Facebook, amiket büntetni fognak:

  • Szavazás reakciógombokkal: Amikor valaki reakciógombos szavazásra buzdítja a követőket.
  • Reakcióra buzdítás: “Nyomj egy lájkot, ha…” típusú bejegyzések, és minden más olyan poszt, ami valamelyik reakciógomb megnyomására szólít fel.
  • Megosztásra buzdítás: Megosztásra irányuló posztok, például “Oszd meg, és nyerhetsz egy utazást”.

A Facebook tehát a jövőben nem tolerálja ezeket a típusú tartalmakat, és ha valaki ilyeneket oszt meg, annak jóval kevesebben emberhez jutnak majd el a bejegyzési. Ez vonatkozik a személyes profilokra és a különféle oldalakra is. A büntetést egy új algoritmus végzi majd, ami az elkövetkezendő hetekben meg is kezdi a működését.

Persze vannak kivételek, ugyanis a közérdekű, segítő szándékú posztoknál továbbra is lehet alkalmazni a fenti technikákat. Ha mondjuk eltűnt személyt keres valaki, vagy adományt gyűjt, akkor nyugodtan lehet például megosztásra buzdítani.

Már csak az a kérdés, hogy ez mennyire érinti majd a magyar oldalakat. Elsőként egész biztosan az angol nyelvű tartalmakat szűrik majd, de később lehet, hogy hazánkban is érezhető lesz a hatása.

Forrás: TechCrunch

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid