Ezt a két telefonmárkát keresik most sokan a Huawei helyett

0

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mennyire lesznek tartósak az USA szankciói, de ha nem rendeződnek a dolgok, akkor komoly bajban kerül a Huawei. Nagy a bizonytalanság a gyártó körül, és ezt a felhasználók is érzik, így érthető módon csökkent a kereslet a vállalat készülékei iránt.

A Reuters arról számolt be nemrég, hogy az egyik nagy brit árösszehasonlító oldalon közel felére csökkent a Huawei termékekre történő kattintások száma az elmúlt napokban az Egyesült Királyságban, globális szinten pedig 26%-os volt a csökkenés. A PriceSpy nevű oldalról van szó egyébként, amely számos európai országban jelen van.

Azt is elárulták, hogy mindeközben leginkább a Xiaomi és a Samsung telefonok iránti érdeklődés nőtt, előbbinél 19%-kal, utóbbinál pedig 13%-kal. Persze ez csak egyetlen weboldal, így messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni ebből, azt viszont más források is megerősítik, hogy nagyot csökkent a Huawei mobilok iránti kereslet. Spanyolország több műszaki üzletében 50-70%-kal kevesebb Huawei mobil fogyott a szokásosnál, az Amazon spanyol oldalán pedig állítólag 10.000 rendelést mondtak vissza mindössze 36 óra alatt.

A Fubon Research és a Strategy Analytics kutatóintézetek 4% és 24% közötti visszaesést jósolnak globális szinten a Huawei mobilos üzletágának idén, persze ez nagyban függ majd attól is, hogy rendeződik-e a viszony az Egyesült Államokkal.

Mennyire biztos választás a Samsung és a Xiaomi?

A Samsung épp februárban újította meg a Google-lel az Androidra vonatkozó licencszerződését. vagyis a két vállalat közötti kapcsolat igen stabil. A Xiaomi már egy kínai gyártó, hasonlóan a Huaweihez, ám valószínűleg ők sincsenek veszélyben. A Huawei (és korábban a ZTE) minden bizonnyal azért került célkeresztbe, mert hálózati eszközöket is fejleszt, és igen nagy a piaci részesedése ezen a területen. Az 5G korszak küszöbén vagyunk, és az USA valószínűleg nem szeretné, hogy világszerte kínai berendezések működjenek.

Via PhoneArena, PhoneArena 2GizmoChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid