Ezt a nevet kaphatja végül az új Qualcomm csúcshardver

0

Mennek már egy ideje a találgatások, hogy vajon Snapdragon 898 vagy esetleg Snapdragon 895 lesz a Qualcomm következő csúcskategóriás lapkájának neve, egy ismert szivárogtató szerint azonban egyik sem. Teljesen új elnevezéssel jöhet a friss hardver.

Ice Universe szinte mindig megbízható információkkal szokott ellátni minket, és most azt írta ki Twitterre, hogy az eddig Snapdragon 898-ként emlegetett új lapka végül “Snapdragon 8 gen1” néven kerülhet majd piacra. Elég furán hangzik így elsőre, de biztosan meg lehet majd szokni ezt is.

Egyébként már igencsak esedékessé vált egy újfajta elnevezési séma kialakítása a Qualcomm számára, hiszen lassan “elfogynak a számok”, már elég nehéz lenne értelmes nevet kitalálni, ha csak nem akarnak egy 9-es szériát elindítani.

Egyelőre azért még ne vegyük biztosra a Snapdragon 8 gen1 nevet, de jó esély van rá, hogy valóban így hívják majd az új hardvert, és ha ez bekövetkezik, akkor egy darabig megoldódnak az elnevezési problémák. Minden évben jöhet egy újabb generáció (gen1, gen2, gen3, stb.), és még akár a pluszos változatok is maradhatnak (gen1+, gen2+, stb.). Már csak az a kérdés, hogy az alacsonyabb kategóriás processzoroknál (Snapdragon 4-es, 6-os és 7-es széria) is változnak-e az elnevezések.

Te mit szólsz ezekhez a nevekhez?

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid