A Facebook elkezdte elrejteni a lájkok számát

0

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Facebook az tervezi, hogy megszünteti a kedvelések (és más reakciók) számának nyilvános kiírását, és most meg is indult az újítás élesben való tesztelése.

A változtatás lényege, hogy a bejegyzések alatt a reakciók pontos száma helyett csak annyi fog megjelenni, hogy “XY és mások”, de azt nem fogjuk látni, hogy tiz, vagy esetleg ezer reakciót kapott az adott megosztás. A Facebook azt reméli, hogy így egy sokkal egészségesebb közeg alakul ki, nem fogják a felhasználók annyira a lájkokat hajhászni, és az egymással szembeni irigység mértéke is csökken. A reakciókon kívül egyébként a videómegtekintések száma is rejtésre kerül.

“Futtatunk egy limitált tesztet, amelyben elrejtjük a lájkok, reakciók és videómegtekintések számát a Facebookon” – nyilatkozta a Facebook szóvivője a TechCrunch-nak. “Minél több visszajelzést igyekszünk gyűjteni, hogy megértsük, ez a változtatás javítja-e a felhasználói élményt.”

Ausztráliában élesítették először az ezzel kapcsolatos frissítést, ott már el is tűntek a számok, és ha minden jól megy, pozitívak lesznek a visszajelzések, akkor világszerte bevezethetik majd ezt.

A frissítés előtt és után

A kommentek száma azonban egyelőre marad, ez is mutatja valamennyire egy poszt népszerűségét, és az egyes hozzászólások esetében továbbra is látható lesz, hogy azok hány reakciót kaptak.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid