A Facebook korlátozást vezetett be a Messengeren

0

Részben a koronavírus-járvány, részben pedig a közeledő amerikai elnökválasztás miatt igen megszaporodtak az álhírek a Facebookon, ezért a közösségi oldal egy új korlátozást vezetett be, amely a Messengeren továbbküldhető üzenetek számára vonatkozik.

A hír nem teljesen újdonság, már márciusban kiszivárgott, hogy a Facebook ilyesfajta korlátozásra készül, most viszont hivatalosan is bejelentették a változtatást.

Mivel a Messengeren extrém gyorsan tudnak terjedni a különféle álhírek és kamu körlevelek, ezért mostantól egy adott üzenetet legfeljebb 5-ször lehet másoknak továbbküldeni. A hatodik alkalommal pedig egy ablak ugrik fel, ami figyelmeztet, hogy nem tudjuk többször továbbítani az üzenetet.

A limit egyébként vonatkozik az egyéni felhasználóknak küldött üzenetekre és a csoportokba történő továbbításra is. Persze nyilván nem ez fogja megoldani az álhírek problémáját, de azért remélhetőleg csökkenti majd valamelyest a kéretlen üzenetek mennyiségét.

A Facebok egyébként egy másik korlátozást is bejelentett, az amerikai elnökválasztást megelőző héten nem fognak politikai hirdetéseket fogadni.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid