Facebook Messenger: hova tűntek a fotók? Ezért nem látod a képeket!

0

A napokban több fontos funkció is eltűnt a Facebook szolgáltatásaiból, többek között a Messengerből. Az egyik legtöbbeket érintő változás, hogy nem jelennek meg a küldött és a fogadott képek.

A Facebook Messengeren és az Instagram alkalmazásban is felbukkant egy váratlan üzenet a szerdai naptól kezdve a magyar felhasználóknál, amely eltűnő funkciókra figyelmeztet.

Mint kiderült, az EU-s adatvédelmi szabályok miatt volt kénytelen a Facebook kikapcsolni pár funkciót.

Az egyik leginkább szembetűnő változás, hogy a beszélgetések jobb felső sarkában az infó gombra kattintva, és az oldal aljára görgetve nem jellennek meg a korábban küldött és fogadott képek, dokumentumok. Itt könnyen vissza lehetett nézni az összes fotót, ám ez a lehetőség jelenleg nem működik. A beszélgetéseket visszatekerve még látszik ezek egy része, de itt is lehetnek problémák, ráadásul a régebbi csatolmányok elérése problémás ezzel a módszerrel.

Más változások is történtek. A felsorolt funkciók teljes mértékben vagy részlegesen nem működnek:

  • Eltűntek a becenevek, és nem is működik a funkció.
  • A szavazások indítását is korlátozták a beszélgetésekben (a legtöbbeknél a csoportos csevegésekben egyáltalán nem működik a funkció).
  • Elküldés előtti, elküldött és fogadott képek szerkesztése sem megy.
  • A beszélgetésekben való kereséssel is gondok lehetnek.

Itt fontos megjegyezni, hogy nem feltétlenül magukkal a funkciókkal volt gondja az EU-nak, hanem azzal, ahogyan a Facebook azt megvalósította őket. Jó eséllyel a felhasznált adatok, vagy az adattárolás/adatkezelés módja sérti az adatvédelmi szabályokat.

A funkciók nem egyszerre tűnnek el mindenkinél, és az is lehet, hogy némelyik nagyon hamar újra működni fog. A Facebook az alábbi információkat osztotta meg a BBC-vel:

Még próbáljuk meghatározni a legjobb módját annak, hogy visszahozzuk ezeket a funkciókat. Időbe telik újra felépíteni a terméket úgy, hogy az megfelelően működjön, és a szabályozásoknak is megfeleljen.

A képek valószínűleg nem vesztek el, reméljük, hogy a Facebook hamarosan újra megjeleníti őket.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid