Így néz ki mobilon a Huawei saját rendszere, a Harmony OS

0

A Huawei végre bejelentette saját rendszerének, a Harmony OS 2.0-nak a mobilokra szánt verzióját, pontosabban ennek a béta kiadását, amely már tesztelhető is néhány készüléken. Összeszedtük a legfontosabb infókat, és egy videót is mutatunk a friss szoftverről.

Először is tisztázzuk, hol tartunk most! A tegnapi napon indították útnak a mobilos Harmony OS 2.0 bétáját, ami egyelőre az alábbi 5 készülékre jelent meg:

  • Huawei P40
  • Huawei P40 Pro
  • Huawei Mate 30
  • Huawei Mate 30 Pro
  • Huawei MatePad Pro

Fontos tudnivaló, hogy a felsorolt modelleknek a kínai verzióira érhető el a rendszer, első körben Kínában indult meg a tesztelés. Akik jelentkeznek a béta programra, azok OTA frissítéssel kapják meg a Harmony OS-t, és a későbbiekben lehetőségük lesz visszatérni Androidra.

Maga a Harmony OS 2.0 felülete egyébként szinte teljesen megegyezik az EMUI 11-gyel, de ahogy az alábbi videón is látszik (a telefon névjegye résznél), itt már nem Android alapú a rendszer.

Az béta programban résztvevő készülékek listája később bővülhet természetesen. Az első stabil frissítések 2021-ben indulhatnak meg, és jövőre már olyan telefonra is lehet számítani, amin gyárilag Harmony OS fut.

További érdekesség, hogy állítólag bizonyos Android alkalmazások is működni fognak az új rendszeren, nem csak azok, amelyeket már alapból erre készítettek. Ezzel kapcsolatban azonban még várunk a hivatalos megerősítésre.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid