Facebook Messenger – Megérkeztek a reakciók és az említések

0

A Facebook törekszik annyi funkciót belezsúfolni a Messengerbe, amennyit csak lehet, és most elérkeztünk egy újabb állomáshoz. Bejelentették a reakciókat és az említéseket, amelyek Androidon és iOS-en is elérhetővé válnak a napokban.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Facebook teszteli a reakciókat a Messengerben, és most hivatalosan is bejelentették az újítást. Ez hasonlóképpen működik, mint a posztoknál, csak ezúttal az egyes üzenetekre lehet egyszerűen reagálni. Hosszan meg kell érinteni az üzenetet, és utána a következők közül választhatunk: szeret, nevet, csodálkozik, szomorú, mérges, igen és nem. Az utóbbi kettő értelmezhető úgy is, hogy Like és Dislike, hiszen egy felfelé, illetve egy lefelé mutató hüvelykujj a jelük.

Az új funkciónak leginkább a csoportos beszélgetéseknél lesz értelme, hiszen így könnyen átláthatóvá válik, hogy a többi fél mit gondol egy adott üzenetről, nem kell mindenkinek külön hozzászólni. Természetesen megjelenik összesítve is, hogy milyen reakciókat kaptak az egyes üzenetek, és rájuk kattintva azt is láthatjuk, hogy ki mire nyomott.

Egyébként nem csak szöveges üzenetre lehet így reagálni, hanem matricákra, képekre, gifekre és videókra is. Ha kapsz egy reakciót, akkor látványos animáció jelenik meg a Messengerben, ha pedig nincs megnyitva az app, akkor értesítést kapsz róla.

A másik újítás a Mentions, vagyis említések, enne annyi a lényege, hogy ha egy “@” jel után elkezded írni valakinek a nevét, akkor meg lehet jelölni egy beszélgetésben.

Fontos! Az új funkciókat még csak most jelentette be a Facebook, beletelhet pár napba, mire mindenkinél elérhetők lesznek.

forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid