Az utóbbi idők legjobb Facebook-újítása jön

0

A felhasználók már szinte a Facebook kezdete óta szeretnének Dislike gombot, és a közösségi oldal most végre bevezet valami hasonlót, amellyel könnyen kifejezhetjük a nemtetszésünket az egyes hozzászólásokkal kapcsolatban.

A Facebook a felhasználók egy részénél már aktiválta is az új gombokat, amelyek a hozzászólások alatt jelennek meg. Kapunk egy felfelé és egy lefelé mutató nyilat, ami más platformokról már ismerős lehet. Az “upvote” azt jelenti, hogy értékesnek, hasznosnak találjuk a kommentet, a “downvote” pedig tulajdonképpen egy Dislike-nak felel meg, a haszontalan, nem odaillő, trollkodó hosszászólásokat tudjuk ezzel megjelölni.

A legjobb az egészben, hogy ez a “szavazás” nem csak a komment irójának és a többi felhasználónak szól, hanem a Facebook is figyelembe veszi az eredményt. Ha egy hosszászólás sok mínuszt kap, akkor a közösségi oldal hátrébb sorolja, azaz kevesebben fogják látni, és adott esetben akár el is rejtheti.

Szerintem ez egy remek funkció, ami hatalmas fegyver lehet a felhasználók kezében a netes trollok ellen. Remélem hamarosan nálunk is bevezetik.

Forrás: The Next Web, HVG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid