Fájlok és mappák egyszerű elrejtése Androidon, külső alkalmazás nélkül!

3

Sokaknak vannak kényes fotók, videók vagy egyéb fájlok a mobiljukon, táblagépükön. De mi van akkor, ha valaki más is a kezébe veszi a készüléket? Az Android szerencsére gyárilag is lehetőséget nyújt fájlok és mappák elrejtésére, ráadásul mindez nagyon egyszerű!

Rejtett mappákat úgy hozhatunk létre Androidon, hogy a nevüket egy ponttal kezdjük. A “.rejtett” nevű mappát tehát csak egyes rendszeralkalmazások és fájlkezelők láthatják. Ez többek között azt jelenti például, hogy az ebbe másolt képek és videók nem jelennek meg a galériában, ami sokszor hasznos lehet.

mappa-elrejtes

mappa-elrejtes-1

A fájlkezelők többségénél beállíthatjuk, hogy látszódjanak-e a rejtett mappák. Az általunk használt Total Commander például alapból mutatja ezeket is, de megváltoztathatjuk ezt a beállítást.

mappa-elrejtes-2

Van egy másik lehetőség is a média fájlok elrejtésére. Ha egy mappában létrehozunk egy “.nomedia” nevű üres fájlt, akkor itt minden fájl elrejtésre kerül a hozzáférni akaró alkalmazások elől.

A legjobb az egészben, hogy ezekhez a kis trükkökhöz semmilyen alkalmazást nem kell letöltenünk, mivel az Android alapból tudja őket. Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg másokkal is!

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid