Fejlett íriszszkennert kaphat az LG G7

0

Napvilágra került szabadalmi dokumentumok alapján okkal feltételezhető, hogy az LG a következő zászlóshajóját, vagyis a G7-et egy továbbfejlesztett íriszszkennelő szerkezettel láthatja el. Ebben a pillanatban még nem sokat tudni a kisebbik dél-koreai vállalat új csúcsmobiljáról, így a rajongók számára biztosan érdekes lehet az alábbi pár sor. 

Az újfajta biometrikus szenzor nem csupán a kijelző feloldásánál, de az érzékeny információk megóvásában is jó szolgálatot tehet. Az íriszszkenner az emberi szem sajátosságait vizsgálja, teszi ezt különféle fényviszonyok között, hiszen tőlük függően változhat az írisz mérete. A mobil figyeli, hogy mit néz a tulajdonos, akiről ha kiderül, hogy valóban ő a készülék gazdája, akkor az érzékeny holmikat tartalmazó applikációban tárolt adat is azonnal hozzáférhetővé válik.

Az íriszolvasó berendezések legtöbbször infravörös fényt használnak, ám az LG kifejlesztett egy olyan metódust, ami normál tartományban is képes letapogatni az emberi szemet. Hogy aztán az egészből mi valósul meg, természetesen a jövő kérdése, hiszen egy szabadalom léte nem feltétlenül jelenti annak bekerülését bármilyen későbbi termékbe.

Az LG G7 bemutatója egyébként valamikor a jövő év elején várható, és a legnagyobb kérdés vele kapcsolatban talán az, hogy megkapja-e a legfrissebb csúcslapkát, a Snapdragon 845-öt, vagy egy korábbi megoldással debütál, hasonlóan a G6-hoz.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid