Fekete háttérkép egy AMOLED kijelzőn: ennyivel csökken a fogyasztás

0

Általánosan elterjedt tény az AMOLED kijelzőkkel kapcsolatban, hogy kevesebbet fogyasztanak, mivel a fekete pixelek egyáltalán nem igényelnek energiát. De vajon ez mennyire számít az üzemidő szempontjából?

A PhoneArena munkatársai csináltak egy kis tesztet, amelyben arra keresték a választ, hogy hogyan változik egy AMOLED kijelző fogyasztása, ha teljesen fekete háttérképet állítunk be. Három készüléket vizsgáltak (Galaxy S7 edge, OnePlus 3 és Nexus 6P) konstanst, 200 nites fehér fényerővel, és megnézték, hogy mennyit fogyasztanak fehér, fekete, és egy átlagos színes háttér esetén. Az eredmények az alábbi diagramon látszanak:

amoled-fogyasztas

Elsőre úgy tűnik, hogy elég nagy különbségek vannak, de leginkább fehér háttérnél nő meg a fogyasztás, egy átlagos színes kép és egy teljesen fekete között már kisebb a különbség.

A PhoneArena azt is kiszámolta, hogy pontosan mennyit számít a fekete háttér: A Galaxy S7 edge-nél egy óra alatt 1.2%-nyi akkuszintet spórolhatunk, ha színes helyett fekete háttérképet használunk, és folyamatosan a főképernyőt nézzük. A OnePlus 3 esetében 0.6% ez az érték, a Nexus 6P-nél pedig 1.4%.

forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid