Új fizikai billentyűzetes BlackBerry mobil jön

0

Ugyan a két legújabb BlackBerry készülék tulajdonosai nélkülözni kényszerülnek a vállalat egyik védjegyének tekinthető fizikai billentyűzetet, úgy fest, záros határidőn belül újra érkezhet egy valódi billentyűzetes mobil.

John Chen, a patinás márka vezérigazgatója egy TV interjúban megerősítette egy készülőben lévő fizikai billentyűzetes BlackBerry mobiltelefon érkezését. Sajnos pontos részleteket nem árult el a telefonról, így azt sem tudhatjuk, hogy milyen megoldást használnak majd a billentyűzetnél, elképzelhető fix, vagy esetleg kicsúsztathatós billentyűzet is.

BlackBerry Priv

BlackBerry Priv

A minden valószínűség szerint Mercury belső kódnév alatt futó készülék 4.5 inches, 3:2-es képarányú Full HD kijelzővel, 2 GHz-es nyolcmagos Qualcomm processzorral, 3 GB RAM-mal, 32 GB háttértárral, 8 megapixeles elő- és 18 megapixeles hátlapi kamerával érkezhet. Ezek természetesen egyelőre még nem megerősített információk. Amit készpénznek vehetünk, az az Android 7.0-s rendszerverzió.

Ami szintén biztos, hogy a jövevény nem saját gyártásban készül majd el, hiszen a szeptemberben bejelentett üzleti modell alapján a BlackBerry nem végez többé tervezést és gyártás, csak a szoftverfejlesztést. A gyártást az Alcatelt is tulajdonló TCL bonyolítja le saját üzemeiben a nagy múltú márkanevet felhasználva. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a mobilokon megtalálható lesz a BlackBerry programcsomag.

Az interjúban történt bejelentés megerősíti a szeptemberi ígéretet, miszerint láthatunk még BlackBerry készüléket fizikai billentyűzettel. John Chen kijelentette: az újdonság már úton van.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid