Felhagy a meghívós rendszerrel a OnePlus!

0

A OnePlus One az év mobilja is lehetne, hiszen szemtelenül olcsón kínál csúcsmobilhoz méltó képességeket. Ez nagyon jól hangzik, és sokan a bemutató után már azonnal meg is vették volna a készüléket, de ez nem volt ilyen egyszerű.

Az olcsó “csúcsmobil-gyilkos”-ként is emlegetett mobilt hivatalosan (az eredetileg bejelentett áron) még most is csak meghívóval lehet megvenni. De miért is jó a OnePlus-nak ez az egész? Egyrészt az elején még drágább a gyártás, ezért csak kevés készüléket dobnak piacra, másrészt pedig egy exkluzív termékkel jobban fel lehet kelteni az emberek érdeklődését.

oneplus-one-white

Persze egy idő után már újabb hardverek és mobilok jelennek meg, és a korábbi készülékek gyártási költsége lecsökken. Lassan lezajlik ez a folyamat a OnePlus One esetében is, és emiatt hamarosan felhagynak a meghívós rendszerrel. Eredetileg szeptemberre tervezték az átállást, de egy kis csúszás miatt végül októberben történik meg a dolog.

A meghívós értékesítést egy előrendeléses rendszer váltja, ami azt jelenti, hogy nemsokára tényleg bárki megveheti a OnePlus One-t az eredeti áron. De vajon még mindig megéri?

Kezdjük ott, hogy az eredetileg bejelentett 300 dolláros ár (16GB-os verzió) az USA-ra vonatkozik. Na most onnan azért elég macerás (és drága) eljuttatni hazánkba a készüléket. Szerencsére több európai országból is megrendelhető a One, de csak magasabb áron. Ráadásul itt ugyanúgy meg kell oldani a hazaszállítást, mivel Magyarország nem szerepel a támogatott országok listáján.

oneplus

Összességében tehát 90-95 ezer Ft-tal kell számolni a 16GB-os verziónál, és ez azért már elég messze van a 300 dollártól. Érdemes azt is számításba venni, hogy októberre rengeteg új csúcsmodell jelenik meg, és a korábbi készülékek ára lecsökken majd.

Reddit, OnePlus

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid