Feltűnt a Samsung Galaxy Tab S3 – lesz 8 és 9.7 colos változat is

0

Pár hete két Samsung tabletet szállítottak Indiába tesztelési célzattal, az SM-T718, illetve az SM-T819 modelleket. Ezek a készülékek most a GFXBench adatbázisában is megjelentek, ami azt jelenti valakik lefuttatták rajtuk a népszerű benchmark alkalmazást. Az eredményeket tekintve most már biztosak lehetünk benne, a Galaxy Tab S széria harmadik generációjáról van szó.

Az SM-T819 lesz a 9.7 colos kijelzővel ellátott variáns, Super AMOLED panellel, 2048×1536 pixeles felbontással. Szemlátomást megmarad a 4:3-as képarány, és az iPadekről, valamint az előző szériából jól ismert pixelszám. A tableteket egy Snapdragon 652 lapka hajtja, illetve a benne lévő nyolcmagos processzor, melyben négy darab Cortex-A72-es, valamint szintén négy darab Cortex-A53-as mag dolgozik. A kiépítés elsőre középkategóriásnak tűnik, de ne feledjük, hogy a Snapdragon 810-ben négy A57-es, és ugyanennyi A53-as mag dolgozik. Két probléma van csak a Snapdragon 652-vel: az egyik a 28 nanométeres csíkszélesség, ami ugyebár korlátozza az órajelet és a chipset hatásfokát, a másik az Adreno 510-es grafikus gyorsító, aminél azért már vannak fejlettebbek.

tab-s3-benchmark

 

Azért a korai szintetikus teszteredmények némi előrelépést dokumentálnak a Galaxy Tab S második generációjában található Exynos 5433-hoz képest. Az Android 6.0 rendszert futtató tablet 3 GB operatív memóriával és 32 GB belső tárhellyel van ellátva, és a felszereltséghez tartozik egy 8/2 megapixeles kamerapáros is, ami képes Full HD felbontásban videót rögzíteni.

geekbench tab s 3

 

Az SM-T719 a Samsung Galaxy Tab S3 8 hüvelykes változata lesz, egyébként minden specifikáció megegyezik, kivéve természetesen a képernyőméretet, és persze a telepek kapacitását, amiket még sajnos nem ismerünk.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid