Filléres alkatrészekből áll a méregdrága Beats Solo HD fejhallgató

0

Az Apple nagyon jól keres minden egyes készülékén, hiszen jelentős árréssel dolgoznak, ám ez semmi ahhoz képest, amit az általuk korábban felvásárolt Beats Audio csinál.

A napokban alaposabb elemzésnek vetették alá a (jelentősen túlértékelt) Beats Solo HD fejhallgatót, mégpedig úgy, hogy darabokra szedtek egy példányt. Az eredmény több meglepetést is tartogat.

beats-solo-hd-1

Az még talán nem is annyira meglepő, hogy az eszközt nagyrészt fröccsöntött műanyag alkotja, amit sok helyen csak a ragasztó tart egyben (csavarok helyett), az viszont már sokkal érdekesebb, hogy a felhasznált alkatrészek összköltsége még a 17 dollárt sem éri el. Persze erre még rá kell számolni jó pár dolgot (munkaerő, fejlesztés, reklám stb.), hogy valós képet kapjunk, de a Beats Solo HD 199 dolláros vételára talán így sem indokolt.

beats-solo-hd-suly

Ami pedig valóban felháborodásra adhat okot, hogy a szétszedés alkalmával találtak négy vasdarabot, amiknek semmilyen valódi funkciója nincs, egyedül arra szolgálnak, hogy nehezebbé tegyék a fejhallgatót. Egy pehelykönnyű eszközről nehezebben hisszük el, hogy minőségi, de a Beats mérnökei ezt ügyesen megoldották…

forrás: Bolt, Geeky-Gadgets

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid