Fizetős lehet a Samsung Galaxy S24 modellek egyik legfontosabb funkciója

0

Ha hihetünk az előzetes értesüléseknek, a Samsung Galaxy S24 mobilok egyik meghatározó új funkciója a közvetlenül a készüléken futó generatív mesterséges intelligencia lesz. Ez képes lesz képeket, szöveges üzeneteket generálni a felhasználói instrukciók alapján, illetve hatékonyabbá teszi a hangalapú írott szöveg bevitelét is. Egy friss pletyka szerint a dél-koreai gyártó nem ingyen fogja biztosítani ezeket a lehetőségeket.

Az elmúlt pár évben óriásit fejlődött a mesterséges intelligencia, amely képes felhasználói paraméterek alapján képeket, szövegeket, sőt, még akár programozásban használt kódokat is létrehozni. A Samsung Galaxy S24 készülékek egyik fontos újdonsága a közvetlenül a készüléken futó generatív MI lesz, ami éppen ilyen lehetőségeket kínál majd egy olyan eszközön, ami elfér a zsebünkben. A Revegnus néven publikáló szivárogtató úgy tudja, a Samsung azt fontolgatja, hogy valamilyen előfizetéses rendszerben teszi elérhetővé ezeket a funkciókat.

Sajnálatos módon a bennfentes arról nem beszél, hogy a Samsung milyen áron tervezi kínálni ezeket a mesterséges intelligencia funkciókat, ő is csak annyit tud, hogy a dél-koreaiak valamilyen havidíjas konstrukcióban gondolkodnak. Igazából nincs okunk meglepődni, mert az idén olyan vállalatok, mint az LG vagy a GM is arról nyilatkoztak, hogy előfizetések révén szándékoznak növelni a bevételeiken, és szoftverszolgáltatásokat kínáló vállalkozásokká alakulhatnak. A Samsung igencsak megszenvedett idén a gazdasági hanyatlással, és talán ők is az előfizetéses szolgáltatásokban látnak egy újabb lehetőséget arra, hogy plusz bevételekre tegyenek szert.

Természetesen ez egyelőre csak egy szóbeszéd, még az is lehet, hogy lesznek ingyenes funkciók, illetve olyanok, amelyekért fizetni kell. Példának okáért a ChatGPT-t bárki ingyenesen használhatja most is, de létezik egy előfizetés, amivel még többet lehet kihozni a híres mesterséges intelligenciából. A Samsung Galaxy S24 telefonok az év elején, valamikor januárban mutatkozhatnak be a nagyérdemű előtt. Amennyiben valóban lesz egy ilyen előfizetéses csomag a Samsung MI szolgáltatásaival, akkor azt az okostelefonok bemutatóján biztosan le fogják leplezni.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid