Fontos frissítést kaptak a Samsung Galaxy S7 és a Galaxy S8 modellek

0

Manapság a Samsung telefonok többsége már három vagy négy nagy verziófrissítést kap, biztonsági javításokat pedig akár 5 évig is, de ez nem mindig volt így, korábban még a csúcskategóriában is csak két új Android verzió járt, és 3 év után teljesen véget ért a támogatás. Éppen ezért meglepő, hogy a Galaxy S7 és a Galaxy S8 modellek most kaptak egy fontos javítást.

A Galaxy S7 utoljára 2020 novemberében frissült, a Galaxy S8 pedig 2021 áprilisában, tehát jócskán lejárt a támogatási idejük, most azonban a Samsung mégis úgy döntött, hogy szükség van egy új frissítésre. Persze nem kell nagy dologra gondolni, természetesen nincs új Android verzió, csak egy javítást kaptak a mobilok, viszont ennek is lehet örülni.

Főleg azoknak jön majd jól az új update, akiknek problémája akadt a telefonjuk GPS-ével, ugyanis ezen javított a Samsung. Lehetséges, hogy több mindent is tartalmaz a frissítés, mivel egyes modelleknél 4-500 MB-os adatcsomagról van szó, de ezeket nem részletezte a gyártó, mindössze annyi szerepel a changelogban, hogy “javult a GPS stabilitása”.

A Galaxy S7 és az S7 edge esetében a G93xFXXU8EVG3 build számot kapta az új szoftver, a Galaxy S8 és az S8+ mobiloknál pedig a G95xFXXUCDVG4 jelzést. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem mindenkinél egyszerre jelenik meg az update, beletelhet egy kis időbe, mire eljut hozzád.

Érdekesség, hogy korábban hasonló frissítést kapott a középkategóriás Galaxy J7, ami még 2015-ben jelent meg. A Galaxy Note 8 szintén megkapta ugyanezt a javítást a napokban, és a hírek szerint még a Galaxy S6 és a Galaxy S9 tulajok is számíthatnak ilyen frissítésre.

Úgy látszik, hogy volt valamilyen több generáción keresztül felmerülő probléma a GPS-szel a Samsung telefonoknál, amit most foltoz be a vállalat.

Via Sammobile, GalaxyClub

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid