Forradalmi iPhone 6 újítások, amiket Androidos mobilok már évek óta tudnak

0

Tegnap egy hatalmas esemény történt az Apple-rajongók életében, hiszen az almás cég leleplezte új készülékeit. Egy helyett mindjárt két iPhone-t is bemutattak, ráadásul megnézhettünk a gyártó első okosóráját, ami iWatch helyett csak simán Apple Watch lett.

De mi is a helyzet valójában? Tény, hogy az új iPhone-ok jobbak, mint valaha, de már régen nem az Apple diktálja a piaci trendeket. Megmondom őszintén, azt vártam, hogy most is előállnak majd valami nagy dologgal, de az egész bemutatóból leginkább csak az maradt meg, hogy az új iPhone 6 nagyobb lett, az iPhone 6 Plus pedig még nagyobb.

uj-iphone-6

Nézzük, hogy mik azok az almás újdonságok, amiket droidos telefonok réges régen tudnak:

4.7 colos kijelző: Az Apple korábban erősen kiállt amellett, hogy a 3.5, majd pedig a 4 col a tökéletesen ideális méret, mivel ezeket egy kézzel is simán lehet használni. Valami azonban történhetett, hiszen az új iPhone 6 4.7 colos lett.

5.5 colos kijelző: Az iPhone 6 mellett lelepleződött a készülék Plus változata is, ami egy “hatalmas” 5.5 colos panelt kapott. Mondanom sem kell, hogy Androidos körökben már régen általánossá váltak az ekkora phabletek, elég csak a két évvel ezelőtti Galaxy Note 2-re gondolni.

Full HD felbontás: Az iPhone 6 Plus nem kevesebb, mint 1920 x 1080 képponttal bír! Ez 401 ppi pixelsűrűséget jelent  (Retina HD, mert mindennek kell nevet adni), ami nagy előrelépés az almásoknak. Android fronton ez az érték már jóval 500 ppi fölött van egyes mobilok esetében (az már más kérdés, hogy nem igazán látszik a különbség). A sima iPhone 6 kisebb, 1334 x 750 pixeles felbontást kapott, ami elég furcsának tűnik, de ezzel megtartották a korábbi 326 ppi-t (Retina).

iphone-6-kijelzo

Optikai képstabilizátor: Az új Apple-csodák kamerája maradt 8 megapixeles, de az iPhone 6 Plus-ba már optikai képstabilizátor is került (a sima iPhone 6-ból kimaradt). Ez azt jelenti, hogy a készülék fizikailag is igyekszik kiküszöbölni a kézremegést, nem pedig csak szoftveresen. Habár a technológia már régóta létezik, ezen a területen azért nincs akkora lemaradásban az Apple, hiszen az Androidos mobilok közül is még csak néhány rendelkezik OIS-sel.

iphone-6-kamera

NFC: A fájlok, adatok küldésére, és akár mobilos fizetésre is használható vezeték nélküli kommunikációs technika jó ideje ismerős lehet androidos körökben, és most végre az Apple is beépítette ezt a lehetőséget az iPhone 6-ba. A hangsúly a fizetésen lesz, ami Apple Pay néven fut majd.

Te mit szólsz az új iPhone-okhoz?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid