A hét appja: Note To Do

0

„Simple is the new smart.” Ez a mondat sokszor elhangzott az LG G3 bemutatóján, amivel úgy tűnik, hogy a Note To Do fejlesztői is tisztában vannak. Ezennel egy egyszerű, de mégis hasznos appot fogunk bemutatni, amivel listába szedheted a teendőidet.

Design

Screenshot_2014-09-09-18-53-47

A Note To Do nem a szépségéről híres. Igazából mindössze egy widgetből áll, ahova teendőket, jegyzeteket írhatunk. Nincsenek szép ikonok, és még a menü, ahol beállíthatunk néhány dolgot sem javít a helyzeten. Ami viszont előnyére válik az appnak, az a widget kinézetek nagy választéka (az átlátszó témák elég jól néznek ki). Ez utóbbiért kapja meg a Note To Do a 7 pontot.

Méret

A Note To Do mindössze 501 KB, ami nem sok, tekintve a sokrétű widget választékot. Összehasonlításképpen, a Google Keep 6 MB-ot foglal, ami lényegesen több, de persze ez érthető, hiszen a Keep nem csak egy widget, hanem egy teljes értékű alkalmazás, szép felülettel és animációkkal, na meg sok funkcióval. Mindezek ellenére a Note To Do mérete teljesen fair, megérdemli a 10 pontot.

Funkciók

Screenshot_2014-09-09-18-47-40

Általában ez a bekezdés szokott a leghosszabbra sikeredni, de ebben az esetben nincs túl sok írnivaló. Majdnem egy tucat különböző színű/kinézetű widget közül válogathatunk, amiket kedvünkre átméretezhetünk. Több sorba írhatjuk a teendőket, mindegyik végén egy pipával, amire ha rányomunk, a sor tartalmát áthúzza. Ha betelne az összes sor, vagy csak több listát szeretnénk egyszerre vezetni, a felső sarkokban elhelyezkedő nyilak segítségével lapozhatunk egy új oldalra. A beállítások gombra kattintva átnevezhetjük a listát, és elvégezhetünk néhány alap dolgot, mint például a kipipált teendők törlését. Itt kapunk még egy beállítások gombot, amire nyomva további testreszabási lehetőségek nyílnak meg: formázhatjuk a betűtípust, méretet, színt, illetve egyéb igazítási opciókat kapunk. Ezzel véget is ért a Note To Do opcióinak felsorolása.

Screenshot_2014-09-09-18-54-12

Bár ez az alkalmazás nem tud túlzottan sok dolgot, nem is ez a célja. A Note To Do segítségével gyorsan és egyszerűen készíthetünk listát anélkül, hogy meg kellene nyitnunk egy appot. Erre pedig megfelel, de azért szívesen fogadnék még néhány funkciót. Ebben a kategóriában a Note To Do 8 pontot kap.

Végszó

Oleg Tarashkevich alkalmazása, a Note To Do egy kisméretű, egyszerűen használható alkalmazás, aminek segítségével azonnal feljegyezhetünk információkat a kezdőképernyőnkön. A kinézete nem igazán nevezhető dizájnosnak, de ettől eltekintve egy egész jó kis alkalmazással van dolgunk.

A Note To Do az elérhető 30-ból 25 pontot szerzett. Akinek szüksége van egy appra, amivel gyorsan készíthet jegyzeteket vagy teendőlistát, annak a Note To Do kifejezetten ajánlott.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Patrik
NapiDroid