Hamarosan jön a HTC Nexus 9 tablet!

1

Már többször írtunk a következő Nexus tabletről, aminek eddig a neve sem volt biztos, de most lebukott a készülék, ráadásul a debütálás körülbelüli időpontja is kitudódott!

Mindez elég érdekes körülmények között történt, ugyanis az Nvidia több szabadalom megsértése miatt is beperelte a Qualcommot. és az egyik itt használt dokumentumban felsoroltak néhány készüléket, amik a Tegra K1-es processzort használják.

nvidia-htc

A HTC Nexus 9 is említésre került,  és ha valaki, akkor az Nvidia biztosan tisztában van az új Google-tablet részleteivel. Ezek alapján tehát Nexus 9 néven jön az új modell, a gyártó pedig a HTC lesz. A kijelző mérete a korábbi pletykák alapján 8.9 colos lehet, a felbontás pedig full HD-nál nagyobb.

HTC-nexus-9

Korábbi renderelt kép az AndroidPolice jóvoltából

Kiderült az is, hogy a harmadik negyedévben várható az új táblagép, ami a júliustól szeptemberig tartó időszakot fedi le. Mivel már csak nagyjából három hét van szeptemberből, nem vagyunk benne biztosak, hogy ez megvalósul, de a korábban említett október vagy november alkalmas lehet a Nexus 9 debütálására. Ugyanekkor mutatkozhat majd be a Nexus 6 (vagy akármi is lesz a neve), valamint az Android L végleges verziója is kiadásra kerül az új Google-készülékekkel együtt.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid