Két új Snapdragon 835-ös Nokia csúcsmobil jöhet idén

0

A finn Nokia ugyan bemutatott két új okostelefont az idei MWC expón (Nokia 3 és Nokia 5), de sajnos ezek nem azok a csúcsmodellek voltak, amikre mindenki vágyott. Ennek ellenére a vállalat nyilvánvalóan dolgozik olyan eszközökön is, amik a legfelsőbb szegmensben hivatottak sikert aratni. Ezt igazolja a rengeteg kiszivárgott értesülés, illetve pletyka, amelyek közül a legfrissebb az állítólagos Nokia 8 modellek érkezését taglalja.

Egy kínai eredetű szóbeszéd szerint a Nokia júniusban dobhatja piacra felsőkategóriás okostelefonját, ami várhatóan kétféle méretben lesz kapható. A mobiloknak hasonló, de nem azonos specifikációi lesznek, a legfontosabb közös pont a chipet. A Nokia készülékeiben Qualcomm Snapdragon 835 fog dolgozni, és az adott modelltől függően kerülhet bele 4 vagy 6 GB RAM.

Koncepció

Ami a telefonok anyaghasználatát illeti, érdemes fém unibody házakra számítani, a hátlapokon pedig duál kamerák feszíthetnek, ám már nem lesz rajtuk PureView vagy Carl Zeiss márkajelzés. Az előbbit a Microsoft miatt nem lehet használni, utóbbi hiányát pedig maga a Nokia erősítette meg egy Twitter-bejegyzés formájában. Ennek ellenére nem szabad azt gondolni, hogy a kamerák rosszak lesznek, a felbontásukról azt beszélik, hogy legalább 23 megapixelesek lesznek.

A telefonok nem lesznek olcsóak, a kisebbik modellért 579, míg a méretesebb változatért akár 652 dollárt is elkérhetnek. Természetesen a fentieket nem érdemes szentírásként, netán készpénzként kezelni, hiszen a szóbeszédet nem erősítette meg semmilyen hivatalos forrás. Ami az érkezés idejét alátámasztja az az, hogy a Qualcomm Snapdragon 835 készleteket bekebelezte a Samsung, így más gyártók ezen lapkával szerelt termékei leghamarabb májusban vagy júniusban érkezhetnek.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid