Friss toplista készült a legnagyobb mobilgyártókról

1

A mobilgyártók folyamatosan küzdenek azért, hogy egyre nagyobb és nagyobb szeletet kaparintsanak meg az okostelefon-piac tortájából, és szerencsére akad jó pár kutatócég, akik bizonyos időközönként bepillantást nyújtanak az éppen aktuális állásba. Most is érkezett egy új, és felettébb látványos toplista.

A Counterpoint Research nevű cég a második negyedévben leszállított okostelefonok mennyisége alapján rangsorolta a gyártókat. Az eredmény nagyrészt megfelel a vártaknak, de azért akad meglepetés is a listán.

Smartphone-market-share-2015-Q2

Az első helyen még mindig a Samsung áll, ám a 21%-os részesedésük nem túl meggyőző, voltak már ennél jobb helyzetben is. Őket követi az Apple 14%-kal, majd a harmadik helyen a Huawei áll 9%-kal, ami egy nagyon szép eredmény tőlük. A Xiaomi és a ZTE holtversenyben a negyedik (5-5%), majd az LG és az Alcatel folytatja a sort.

Az alábbi ábra szintén érdekes lehet, azt mutatja, hogy kontinensenként hogyan alakul a gyártók piaci részesedése.

Smartphone-market-share-2015-Q2-1Jól látható például, hogy Észak-Amerikában magasan vezet az Apple, Európában viszont majdnem minden 3. eladott okostelefon Samsung volt az utóbbi időben.

CounterpointResearch

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid