Frissítéssel korlátozza a Samsung az európai Galaxy Note 7-eket

0

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan egy új frissítést adnak ki az összes európai Galaxy Note 7 modellre, amely 60%-ra korlátozza az akkumulátor maximális töltöttségét.

A Samsung számára felhasználói biztonsága a legfontosabb, ennek érdekében a szoftverfrissítést október 31-én, hétfőn minden Európában működő készülék megkapja. A frissítés a vállalat legújabb intézkedése annak érdekében, hogy csökkentse a felhasználókat fenyegető kockázatot, és ezzel egy időben arra ösztönözze az európai Galaxy Note7 tulajdonosokat, hogy sürgősen cseréljék le készüléküket.

A Galaxy Note7 készülékek október 11-i visszahívását követően a Samsung az alábbi intézkedéseket hozta Európában:

  1. Folyamatos kommunikáció a Galaxy Note7 felhasználókkal, hogy informálja őket a legújabb frissítésekről és tudnivalókról a www.samsung.com weboldalon és a Samsung közösségi média csatornáin.
  2. Direkt kommunikáció a Galaxy Note7 tulajdonosok felé, ide értve az európai felhasználóknak szóló push notification üzeneteket, amelyekben arra ösztönzik őket, hogy a Galaxy Note7 készülékváltás program keretében mielőbb cseréljék le készüléküket.
  3. Folyamatosan egyeztet és együttműködik a hazai beszállítókkal és viszonteladókkal annak érdekében, hogy minél hatékonyabbá tegye a készülékváltást a felhasználók számára.
  4. Európa-szerte folyamatosan együtt dolgozik az illetékes szabályozó testületekkel és intézményekkel, hogy minden érintettet megfelelően informáljon terveiről és üzeneteiről. Így rendszeres párbeszédet folytat az Európai Repülésbiztonsági Ügynökséggel (EASA) és a helyi légitársaságokkal, hogy pontos információt juttasson el a Note7 készülékek repülőn történő szállítására vonatkozó korlátozásokról.

Ez a folyamatos kommunikáció járult hozzá ahhoz, hogy mára a Note7 készülékek kétharmadát visszaváltották Európában. A készülékváltási programban az ügyfelek több lehetőséggel élhetnek: a vételár teljes visszatérítésén kívül másik Samsung Galaxy okostelefonra cserélhetik készüléküket úgy, hogy az árkülönbözetet visszakapják.

Az új szoftverfrissítés hasonló ahhoz, amit szeptemberben adtak ki Európa-szerte az eredeti Galaxy Note7 készülékekre. A szoftverfrissítés a vásárlók biztonságát szolgálta, és hatékonynak bizonyult, hiszen azokkal a készülékekkel kapcsolatban, amelyek megkapták a frissítést semmilyen incidensről nem érkezett hír.

„Továbbra is a vásárlók biztonsága a legfontosabb számunkra. Az új akkumulátor szoftverfrissítést kifejezetten azért fejlesztettük, hogy emlékeztesse a Galaxy Note7 tulajdonosokat, hogy a helyi Galaxy Note7 készülékváltás keretében a lehető leghamarabb cseréljék ki telefonjukat. Ezúton is szeretnénk elnézést kérni, amiért nem tudtuk biztosítani azt a kiváló minőséget, amit a felhasználóink a Samsungtól megszokhattak és elvárnak, egyúttal őszintén köszönjük megértésüket és az együttműködésüket!” – mondta el Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. IM divíziójának vezetője.

A Galaxy Note7 készülékváltással kapcsolatos további információért látogasson el a erre a weboldalra!

forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid