Könnyebb és vékonyabb lett a Nubia Red Magic 6R

0

A ZTE szárnyai alatt ügyködő Nubia újabb gamer okostelefonnal rukkolt elő mégpedig a Red Magic 6R nevű készülékkel. A mobil, mint ahogyan a neve is sejteti, kapcsolatban áll a korábban debütált Red Magic 6 modellekkel, de nem igazán számít komoly frissítésnek hozzájuk képest, hacsak nem a vékonyabb és könnyebb kivitelt és a frissített kamerákat vesszük. Azért összességében eléggé szimpatikus lett a mobil, pláne az árazása, lássuk a részleteket!

Az okostelefon lelke egy Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet, aztán az már csak rajtunk áll, hogy 8 vagy 12 GB RAM zakatol a processzor mellett. A képernyő is egy komolyabb darab, 6,67 colon kínál Full HD+ felbontást, 144 Hz-es képfrissítést, ráadásul ez egy AMOLED megjelenítő, amelynek előnyeit ma már felesleges volna ecsetelni. Középre igazítva van egy kameralyuk, van akinek bejön ez a megoldás, van akinek nem, sajnos ez a telefon sem fog pontot tenni ennek a vitának a végére.

Ami érdekessé teszi a Red Magic 6R-t, azok a ravasz gombok, ám ezek a Redmi K40 Gaming ravasz billentyűivel ellentétben nem fizikai gombok, hanem érintésérzékeny felületek, amelyek 400 Hz-es mintavétellel működnek.

A Red Magic 6R hátoldalán ugyanúgy egy 64 megapixeles elsődleges, valamint egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modul virít, ám ezúttal a makró modul már 5 megapixeles felbontással dolgozik, valamint kapunk egy vadonatúj 2 megapixeles mélységérzékelőt is, ami eddig nem volt a Red Magic 6 modelleken. Nem nagy frissítés, de mégis frissítés. Az előlapi kamera viszont immáron kétszeres felbontással áll rendelkezésre, mivel a korábbi 8 megapixeles modult most egy 16 megapixeles képrögzítő váltja.

A telefon aksija nem lett ennyire penge, mert ezúttal csak egy 4200 mAh kapacitású telep van a burkolat alatt, ami 55 wattos gyorstöltést fogad Kínában, míg a nemzetközi modellek esetében 30 wattal lehet majd táplálni. A korábbi Red Magic 6 készülékekben 5050 mAh-s akkumulátor van, 66 wattos, illetve a kínai kiadás esetében 120 wattos adapter támogatással. Cserébe viszont vékonyabb és könnyebb (7,8 mm, 186 gramm) lett a Red Magic 6R az alap modellnél.

A Nubia Red Magic 6R első körben Kínában, három színben valamint egy limitált, sárgás Tencent kiadásban lesz kapható. A nemzetközi forgalmazásra sem kell sokat várni, június 24-től megvásárolható a mobil számos európai országban, többek között Magyarországon is. A 8+128 GB-os modell 499 euróba, a 12+256 GB-os pedig 599 euróba kerül majd. A forgalmazás kezdetéről a márka hivatalos oldalán lehet értesítést kérni.

Forrás: GSMArena, Red Magic

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid