Frissített verziót kapott Xiaomi filléres mobilja, itt a Redmi 8A Dual

0

Ha még emlékeztek rá, tavaly debütált a Redmi 8A, ami elsősorban a belépőszintű okostelefonok felhasználóit szólította meg, hiszen nem mindenkinek van szüksége szupermobilra. A készülék valószínűleg beválthatta a gyártó iránta fűzött reményeit, mert most egy frissített kiadást kapott Redmi 8A Dual néven.

Ahogyan a telefon elnevezése is sejteti, a készülék hátoldalán duál kamerakészlet található, ami egy 13 megapixeles elsődleges, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő kettősét takarja, szemben a korábbi 8A szimpla 12 MP-es kamerájával. Önarcképek és hasonlók készítésére ott lesz az előlapra szerelt 8 megapixeles egység, ami támogatja a portrémódot is.

A Redmi 8A Dual kijelzője LCD panelre épül, felbontása HD+, a képátló pedig 6,22 hüvelyk. A megjelenítő karcok elleni védelmét Gorilla Glass 5 igyekszik szavatolni, a hátoldalon pedig az Aura XGrip Design kialakítású felület próbál jobb fogást biztosítani a telefonnak. A mobil ugyan nem áll ellent a víznek IP minősítés szerint, de kapott egy P2i bevonatot, ami a fröccsenő folyadékok ellen képes némi oltalmat nyújtani.

Ami a burkolat alatt lévő vasat illeti, továbbra is Qualcomm Snapdragon 439 lapkakészlet fogad bennünket, amit 2 vagy 3 GB RAM egészít ki, miközben a belső tárhely minden esetben 32 GB-os, és bővíthető egy akár 512 GB kapacitású micro SD kártya segítségével. A telefon apró hardveres alkotóelemeinek energiaellátását újfent 5000 mAh kapacitású aksira bízta a gyártó, amelyet USB-C porton keresztül lehet etetni 10 wattos töltővel. A hatalmas méretű aksi képes más eszközöket is tölteni, szóval a telefon mint powerbank is használható, ez vélhetően sokat fog dobni a jövendőbeli tulajdonos népszerűségén a barátok közt. A Redmi 8A Dual arcfelismeréssel is feloldható, továbbá támogatja a Wireless FM Radio-t és a VoWiFi-t is.

A Redmi 8A Dual fehér, kék, valamint szürke színekben lesz elérhető, a 2/32 GB-os kiszerelés 90 dollárnak megfelelő rupiáért kapható Indiában, és kemény 7 plusz dollárt kell kiadni, ha 1 GB-tal több operatív memóriát szeretnénk. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nincsen hír, de nem lennénk meglepődve, ha hamarosan más piacokon is elérhetővé válna a készülék.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid