Frissült a Facebook Messenger, új funkciók a titkosított beszélgetésekben

0

A Facebook hét évvel ezelőtt vezette be a Messengerben az opcionális, végponttól végpontig titkosított (E2EE) beszélgetések támogatását, a csoportos csevegések és a hívások esetében pedig 2022 elején tették ezt elérhetővé. A magyarul “Titkos beszélgetés” névre hallgató funkció sokáig nagyon fapados volt, kevés funkciót kínált, ám a vállalat igyekszik folyamatosan javítani rajta, mielőtt alapértelmezetté tennék minden felhasználónál.

Legutóbb a GIF-eket, a matricákat és a reakciókat tették elérhetővé a titkosított beszélgetésekben, most pedig tovább bővítik a funkciók listáját. A Meta friss közleménye szerint a Messenger-felhasználók mostantól testre szabhatják privát üzeneteiket, többféle téma közül választhatnak, beleértve a statikus színeket és a színátmenetes háttereket. Egyéni emojikat és reakciókat is használhatnak az E2EE csevegésekben, és profilképeket állíthatnak be a csoportos csevegésekhez.

A változtatást megelőzően, ha a Messenger biztonságos környezetében csevegtünk valakivel, akkor egyszínű fehér háttérrel kellett beérni. Minden további testreszabási lehetőség eltűnt, amikor bekapcsoltuk a titkosítást.

Sőt, a Messenger mostantól előnézetet mutat arról, hogy egy link hova vezet, mielőtt rákattintanál, és kikapcsolhatod az aktív állapotjelzőt, hogy mindenki elől elrejtsd online jelenléted. Az E2EE csevegések Androidon mostantól támogatják az üzenetek olvasását és megválaszolását is a csevegőbuborékokon keresztül.

A vállalat azt szeretné elérni, hogy minden fontosabb funkció működjön a titkosított beszélgetések esetén, tehát ne érje hátrány a felhasználókat a normál csevegésekhez képest. A Meta korábban azt ígérte, hogy 2023 végére alapértelmezetté teszi a végponti titkosítást, ennek a bevezetése folyamatosan halad, de teljesen véletlenszerű, hogy mely felhasználóknál kapcsolják be.

A tesztelés tavaly augusztusban kezdődött, és a következő hónapokban bővülni fog, egyre többen kapnak majd értesítést arról, hogy a csevegéseiket alapértelmezett E2EE-re állítják át. A Meta szerint ez véletlenszerűen fog történni.

“Az elkövetkező hónapokban világszerte emberek milliói fogják látni, hogy a beszélgetéseik egy része végponttól végpontig titkosítva lesz.” – írja a Meta.

 

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid