Már telefonon is lehet Xbox-ozni, globálisan is elérhető az Xbox Console Streaming

0

Múlt hétvégén a Microsoft bejelentette, hogy immáron több régióban is elérhető az Xbox Console Streaming szolgáltatása, amellyel Xbox játékok futtathatóak bármilyen Android operációs rendszerű okostelefonon vagy táblagépen. Minden olyan területen letölthető és használható a stream applikáció, ahol az Xbox One egyéb szolgáltatásai is elérhetőek. 

Az Xbox Console Streaming eredetileg tavaly októberben jelent meg, de akkor még csak az Egyesült Királyságban, illetve az USA-ban lehetett élni az általa biztosított lehetőségekkel. Az alkalmazás és szolgáltatás révén bármilyen általad birtokolt Xbox One játékkal játszhatsz Android rendszerű okostelefonon vagy táblagépen, ráadásul azokkal a címekkel is, amelyek szerepelnek az Xbox Game Pass kínálatában. Utóbbi, ha esetleg nem hallottál volna róla, egy havidíjas szolgáltatás, amivel hozzáférhetővé válik egy hatalmas játékkatalógus, tele kiváló címekkel, amikkel úgy tudsz játszani, mintha a sajátjaid lennének, mindaddig, amíg aktív az előfizetésed. A játék lehet a te Xbox-odon, de mehet a felhőből is, ám ez esetben egy xCloud meghívóra lesz szükséged. 

Ahhoz, hogy elkezdhess játszani a telefonodon, elsőként csatlakozni kell az Xbox Insider programhoz, és bele kell egyezni, hogy segítesz a Microsoftnak az Xbox Console Streaming tesztelésében, hiszen ez egyelőre csak egy preview szolgáltatás. Miután letöltötted az applikációt, igazából csak a következő technikai feltételeknek kell meglennie: 

  • Okostelefon vagy táblagép minimum Android 6.0 operációs rendszerrel valamint legalább Bluetooth 4.0 támogatással
  • Bluetooth támogatással bíró Xbox One kontroller
  • Microsoft-fiók Xbox accounttal, valamint nagy sebességű internethozzáférés
  • Bár nem feltétlenül szükséges, érdemes beszerezni egy olyan foglalatot, ami képes megtartani az okoseszközöd a kontroller tetején

Az Xbox Game Streaming alkalmazást erre a linkre kattintva lehet letölteni, és mindenképpen fontos, hogy az internet sebessége legalább 4,75 Mbps legyen, bár a 9 Mbps az ajánlott, míg a hálózati késleltetés 125 ms-nél lehetőleg kisebb legyen, de igazából 60 ms volna az ajánlott.

További részletek az Xbox magyar oldalán.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid