Európában is megjelenik a Huawei Mate 50 Pro

0

Pár héttel ezelőtt debütált a kínai régióban a Huawei Mate 50 Pro, amely mostantól a globális piacokon is elérhető. A készülék 50 megapixeles elsődleges kamerával, XMAGE képalkotó technológiával és variálható apertúrával egyaránt büszkélkedhet. A belsejében Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet végzi a számításokat, ugyanakkor a chipset által biztosított 5G kapcsolódási lehetőségekről továbbra is le kell mondani a tiltások miatt.

A Huawei Mate 50 Pro nemzetközi piacra szánt változata 6,74 hüvelykes OLED képernyővel rendelkezik, amelynek karcok elleni védelmét érdekes módon nem Gorilla Glass biztosítja, hanem egy úgynevezett Kunlun Glass bevonat. Egyebekben a kijelző változatlan maradt, továbbra is 2616 x 1212 pixeles felbontást, valamint 120 Hz-es képfrissítést kínál.

A képernyő takarásában a már említett Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet végzi a számításokat, amely mellé 8 GB RAM, plusz a választott kiszereléstől függően 256 vagy 512 GB belső tárhely kerül az összeszerelés során. Az okostelefon Kínában támogatja a műholdas kapcsolatokat, de ez a globális modell esetében nem lesz elérhető. Szintén a változások közé tartozik az is, hogy Harmony OS 3.0 helyett EMUI 13 rendszerrel érkezik a készülék.

A többi hardveres jellemző nem változik, marad az 50, 64 és 13 megapixeles kamerákból álló hátlapi képrögzítő rendszer, a 4700 mAh kapacitású akkumulátor, amely kompatibilis a 66 wattos vezetékes és az 50 wattos vezeték nélküli töltőkkel, és persze a külső bevonat IP68 ellenállásáról sem kell lemondani.

A narancs árnyalatért kár

A Huawei Mate 50 Pro ezüst és fekete árnyalatokban lesz kapható, a 8 GB operatív memóriával és 256 GB háttértárral szerelt variáns 1299 eurós áron (~529 ezer Ft) kerül majd a boltok polcaira, míg a 8/512 GB-os variáns 1399 eurót (~569 ezer Ft) fog kóstálni. Az elérhetőség régiónként változik. A Huawei munkatársai megerősítették a sajtónak, hogy nem szerepel jelenlegi terveik között a Huawei Mate 50, a Huawei Mate 50E, valamint Porsche Design modellek nemzetközi forgalmazása.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid