Gond lehet a régebbi alkalmazásokkal Android P alatt

0

Már tesztelik a következő Android fejlesztői verzióját, és érdekes dolog derült ki, miszerint a régebbi programok valószínűleg már nem futnak majd rajta.

Bizonyos követelménynek meg kell majd felelnie minden alkalmazásnak, miszerint ha túl régi API-ra írták, akkor csak egy üzenetet kapunk majd az indulás helyett. Elvileg 17-es API alatt nem lesznek támogatva a programok, ami pontosan a 4.2 Jelly Bean-nek felel meg, így az ennél régebbi változatra írt appok vannak veszélyben.

Amennyiben ez nem teljesül, a következő üzenetet kapjuk:

“This app was build for an older version of Android and may not work properly. Try checking for updates, or contact the developer.”

Azaz ezt a programot régi Android verzióhoz írták, és nem biztos hogy megfelelően fog működni, így keressünk újabb verziót, vagy vegyük fel a kapcsolatot a fejlesztővel.

A Google ezzel is szeretné elérni, hogy frissebb alkalmazások legyenek elérhetőek a Play Store-ban, hiszen ott már egy ideje bevezették, hogy csak egy bizonyos API verzió feletti appot lehet feltölteni. Így remélhetőleg a régi, már nem támogatott programok szép lassan kikopnak majd.

Forrás: Gsmarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid