A Google bemutatta a belépőszintű mobilokra fejlesztett Android 13 Go Edition rendszert

0

Újabb kiadást kapott a kifejezetten a gyengébb hardveres képességekkel rendelkező mobilokra szánt Android Go rendszer, amely az augusztusban debütált Android 13-ra épül. Az új szoftveres környezet az Android 13 Go Edition nevet viseli, és több olyan újdonsággal jött, amelyek eddig csak a hagyományos zöld robotos rendszereken volt elérhető.

A Google tudta mit csinál, amikor 5 évvel ezelőtt útjára indította az első Go kiadású Android rendszert, hiszen jelen pillanatban is több, mint 250 millió készüléken fut ez a környezet, csupa olyan eszköz ez, amelyekben korlátozott mennyiségű RAM és alacsony teljesítményű lapkakészlet teljesít szolgálatot. A Google által fejlesztett pehelysúlyú rendszer képes értékelhető felhasználói élménnyel felvértezni ezeket az olcsó okostelefonokat, mégpedig sikerrel, máskülönben nem kapna újabb és újabb kiadásokat.

Ami az új rendszert illeti, a fókuszban a megbízhatóság, a használhatóság, valamint a testreszabhatóság áll a Google szerint. A Google Rendszerfrissítések mostantól elérhetőek a Go Edition-t futtató eszközökön, így a fontos újítások, javítások és egyéb frissítések gyorsabban eljuthatnak a készülékekre.

A rendszer egyik újítása a Google Felfedezés funkciója. Tudjátok, ez az a kezdőképernyő bal oldalán lévő, hírekkel teli felület, amelynek segítségével egyetlen simítással tájékozódhatunk a világ eseményeiről. A Material You felület is tiszteletét teszi az új rendszeren, amit eddig szintén csak nem-Go szoftverrel szerelt készülékeken használhattunk.

Ennek segítségével a készülék témája például a beállított háttérképhez lesz igazítható, bár ez nem automatikus, egy adott háttér rögzítését követően a rendszer ajánl négy lehetséges színsémát, amelyek közül nekünk kell választani. Bizonyos Android 13 funkciók is bekerültek a Go Edition eszköztárába, mint az értesítési engedélyek, vagy az alkalmazások nyelvi preferenciáinak testreszabása. A Google szerint az első Android 13 Go Edition rendszert futtató mobilok valamikor 2023-ban debütálnak.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid