A Google a Huawei fájlrendszerére állhat át az Android 13-mal

0

Már javában készül az Android 13, nemrég kijött a második béta verzió is, de még mindig kerülnek napvilágra új információk a rendszerrel kapcsolatban. A legfrissebb hírek szerint egy olyan újítást vezet be a Google, amit még a Huawei készített néhány évvel ezelőtt.

Az EROFS (Enhanced Read-Only File System) fájlrendszerről van szó, amit 2018-ban jelentett be a Huawei a P30 szériával együtt, és az EMUI 9.1-es frissítéssel rengeteg készülék kapta meg. A Huawei telefonok a mai napig ezt használják, hiszen egy sok szempontból előnyös megoldásról van szó, ami nem csak a szabad tárhely méretét növeli, hanem a véletlenszerű olvasási sebességet is (akár 20%-kal).

A Huawei által kifejlesztett fájlrendszer a Linux kernel részévé vált az 5.4-es verzióval 2019-ben, és a hírek szerint Google is szemet vetett rá. Nagyon valószínű, hogy az Android 13-tól kezdve ezt fogják használni a read-only partíciók esetében.

Az EROFS tehát minden olyan új mobilnak része lehet, ami már gyárilag Android 13-mal érkezik (és támogatja a Google-szolgáltatásokat), ugyanis kötelező lesz minden gyártónak használni, amely meg akarja kapni a Google tanúsítványát.

A Huawei fejlesztése tehát nagyon sok felhasználóhoz el fog jutni a következő években, ugyanakkor ez semmit nem változtat a vállalat nehéz helyzetén, ami az amerikai tiltások miatt alakult ki. Ők továbbra sem férhetnek hozzá szabadon a nyugati technológiákhoz, nem adhatnak ki például 5G-s okostelefont, és olyan készülékeket sem, amelyeken elérhetők a Google-szolgáltatások.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid