A Google leszámol a hívásrögzítő alkalmazásokkal

0

Az EU-s adatvédelmi szabályok miatt már nem lehet a legtöbb nálunk forgalomba került mobilon hívásrögzítést használni gyárilag, de külső programok még használhatók erre a célra. Május 11-én azonban vadonatúj irányelvek kerülnek bevezetésre a Google Play Áruházban. Ezek meg fogják akadályozni, hogy a harmadik féltől származó applikációk a Kisegítő lehetőségek API-ját felhasználva készítsenek felvételt a hanghívásokról.

Az új korlátozás a hivatalos álláspont szerint az adatvédelem és a biztonság javításának érdekében kerül bevezetésre. A hívásrögzítésre vonatkozó jogszabályok és törvények világszerte eltérnek, rengeteg helyen kifejezetten tiltják ezt a gyakorlatot, vélhetően nekik szeretne még jobban kedvezni a keresőóriás.

Egy hívásrögzítő alkalmazás

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a rendszeralkalmazásokat, amelyek már gyárilag rendelkeznek engedéllyel ahhoz, hogy a szóban forgó API-t használják, nem fogja érinteni a változtatás. Tehát amelyik telefon alapból támogatja a hívásrögzítést, annál továbbra is elérhető marad a funkció.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid