A Google MI keresőeszköze lerövidíti a hosszú cikkeket

0

A Google nemrég hozzáférhetővé tett egy új funkciót a Google Search alkalmazásban, a Search Labs fül alatt. Az eszköz elérhető Android és iOS operációs rendszeren egyaránt, célja a keresési eredmények javítása, illetve a hosszú cikkek összegzése.

Az új eszköz a Search Generative Experience (SGE) része, és teljesen más, mint a keresőóriás mesterséges intelligencián alapuló chatbotja, a Bard. A funkciót hamarosan a Chrome asztali verziójában is elérhetővé teszik, az újdonság célja a keresési eredmények javítása. Használatával a felhasználók könnyebben megbirkózhatnak a hosszabb cikkekkel, mert a keresőeszköz képes lesz azokat kulcspontokba szedni.

Ez talán azoknak lesz leginkább segítség, akik tájékozatlanok egy adott témában. Miután az eszköz létrehozta ezeket a bizonyos vázlatpontokat, azokba olyan linkeket illeszt, amelyek közvetlenül az adott információt tartalmazó részekhez vezetnek.

Elvileg ez segítené a felhasználókat a tények ellenőrzésében, illetve lehetőséget biztosítana arra, hogy további információkat szerezhessenek az adott témán belül. Az eszköz a cikkekből kinyert eredmények révén segíthet bizonyos kérdések megválaszolásában is. Az új lehetőség egyelőre csak a kísérleti funkciókat magában foglaló Search Labson belül érhető el, kizárólag az Egyesült Államokban, ott is csak néhány kiválasztott felhasználó számára.

A Google nem adott semmilyen információt arról, hogy mikor tervezik ezt az opciót globálisan bevezetni, ha egyáltalán szándékukban áll ilyesmi. Mi lesz ez végső soron? A tömeges elbutulás folyamatának egy újabb mérföldköve, vagy valóban hasznos kiegészítő? Szerintetek?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid