A Google Pixel 7 Pro alkatrészeinek több, mint fele Samsung gyártmány

0

Rendszeres olvasóinknak már valószínűleg nem kell bemutatni a Counterpoint Research piackutató céget. A szakértők csapata nemrégiben közzétett egy alkatrészjegyzéket, mégpedig a Google Pixel 7 Próról, ami a vállalat legjobban felszerelt zászlóshajója. Az elemzők szerint a készülék 51 százaléka Samsung gyártmányú komponensekből készül, és mindössze 7 százalékát képezik olyan összetevők, amelyek a Google-től erednek. 

Az alkatrészek harmadik meghatározó beszállítója a Micron, ők az összetevők 5 százalékáért felelősek. A legtöbbe kerülő egyedi komponens nem más, mint a 6,7 hüvelykes LTPO AMOLED panel, ez teszi ki a Pixel 7 Pro gyártási költségének cirka 20 százalékát.

Ez is Samsung gyártmány, akárcsak a hátoldalon lévő 50 megapixeles ISOCELL GN1 szenzor, vagy az LSI képérzékelők, amelyek a periszkópos és az előlapi kamerában vannak, de a dél-koreaiak állítják elő a mobilba kerülő 5G mobilkommunikációs rendszert is.

Az elemzők által vizsgált készülék 12 GB LPDDR5 RAM-mal van felszerelve, ennek előállítását felváltva biztosítja a Samsung és a Micron, a 128 GB-os háttértár modul szintén dél-koreai eredetű, az SK hynix jóvoltából készül. A rádiófrekvenciás front-end alrendszer előállításáért a Skyworks és a Murata felel.

Az előbbi biztosítja a Tx, valamint egy alacsony sávú PAMiD modult, két UHB 5G PA integrált egységet, valamint egyéb mobil távközlési és Wi-Fi megoldásokat. A másik gyártó biztosítja az mmWave modult és az SAW-szűrőket, habár ezeket a Samsung csapata engedélyezteti.

A Google Pixel 7 Pro belsejében lévő akkumulátor kapacitása 5000 mAh, teljesítménye pedig 19,25 wattóra. A csomagolásáért a Sunwoda Electronic felel, a hozzávalókat az ATL biztosítja, a gyorstöltést szabályozó integrált áramkör az NXP gyártmánya, a vezeték nélküli töltést vezérlő IC pedig az IDT mérnökeinek munkáját dicséri.

A 128 GB-os Pixel 7 Pro teljes gyártási költség a becslések szerint nagyjából 413 dollár. Ehhez képest az okostelefon kiskereskedelmi ára a megjelenéskor 899 dollár volt, de jelenleg 749 dollárért is beszerezhető a keresőóriás saját virtuális üzletéből.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid