A Google Pixel mobilok hamarosan azonosíthatják az ismeretlen hívókat

0

A Google egy Lookup elnevezésű funkción dolgozik, amelyet a Pixel mobilok Telefon alkalmazásába fognak integrálni. A segítségével azonosítani lehet majd az ismeretlen hívókat.

A Google a közeljövőben bevezethet egy új, Lookup nevű eszközt a Pixel mobilok Telefon alkalmazásán belül. A funkció segítségével a felhasználók képesek lennének az ismeretlen hívók beazonosítására, mégpedig úgy, hogy különböző appokon keresztül keresést indít a telefonszámra. Vannak harmadik féltől származó alkalmazások, mint például a Truecaller, amelyek hasonlóan működnek, de a Pixel Lookup egészen más elvet követ. A Truecaller inkább egy telefonkönyv alkalmazás, a Lookup pedig keresési eszköz lesz.

Egy Pixel mobilon, ha rábökünk a tárcsázóban a “Legutóbbi” ponton belül egy telefonszámra, akkor fog megjelenni a Lookup lehetőség. Ezután megnyílik azon appok listája, amely képesek az internetes keresésre, a felsorolásban ott lesz Google Kereső is, és miután választottunk, megjelennek az ismeretlen telefonszámra vonatkozó keresési eredmények.

Itt az a cél, hogy megtudhassuk, olyan vállalkozástól, cégtől kaptunk-e hívást, amelynek száma szerepel valamilyen online felületen, adatbázisban. Nyilván nem fogja azonosítani a rejtett számról hívókat, de a barátod új számáról sem mondja meg, hogy kié, vagyis a Lookup a privát telefonszámokkal nem tud mit kezdeni. A dolog ráadásul csak utólag működik, pedig csörgés közben azonosítani az ismeretlent valóban nagy dobás lenne.

Az új feature már elérhető egyes Google Pixel felhasználók számára Japánban, akik a márciusi frissítéssel jutottak hozzá. Ha minden igaz, akkor hamarosan további régiókban is megjelenik a Lookup, de egyelőre csak a Pixel modellekre. Mindenki más másol/beilleszt, és manuálisan keres rá arra, hogy mégis ki hívhatta…

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid