Szuper új navigációs lehetőséget kap a Google Térkép

0

A Google még a tavaly májusi fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy egy teljesen újszerű, kiterjesztett valóságra épülő navigációs funkción dolgozik, és a legfrissebb hírek szerint néhány felhasználónál már meg is jelent az újítás.

A kiterjesztett valóság, vagyis AR (Augmented Reality) egy remek technológia, ami lehetővé teszi, hogy a valós világot virtuális elemekkel töltsük meg. Erre épül többek között a nagy sikert arató Pokémon GO játék is, de persze vannak ennél jóval hasznosabb felhasználási módok. Ilyen például a Google Térkép új funkciója, ami a kamerán keresztül mutatja az utat.

A különböző helyek nevei, és az irányt mutató nyilak megjelennek a képernyőn, így sokkal egyértelműbb, hogy épp merre is kell haladnunk.

Persze a funkciónak vannak azért hátulütői, például eléggé meríti a mobilt, és nem is minden helyzetben használható, például vezetés közben nem igazán jó. Gyalogosan viszont remekül működik, kiválóan beazonosíthatóak az épületek, és egyből látszik, hogy merre van a helyes irány.

A funkció jön majd Androidra és iOS-re is, egyelőre azonban még csak nagyon kevés felhasználónál érhető el. Reméljük, a közeljövőben szélesebb körben is bevezetik, mert egy igen hasznos és érdekes fejlesztésről van szó.

Megjegyzés: volt már hasonló fejlesztése a Nokiának jó pár évvel ezelőtt, de az messze nem volt ilyen fejlett, és nem is terjedt el.

Via Mashable, Engadget

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid